Véget ért a nyári Student Police program

Véget ért a nyári Student Police program

Dorog, Hírek Comments Off 660

2018-ban is folytatódott Dorog városában a Student Police program, melynek során Student Police feliratos, a Rendőrség és Dorog város címerével ellátott pólóban járták a fiatalok a város legforgalmasabb utcáit, tereit, azokat a szabadidő eltöltésére alkalmas helyeket, ahol nagyobb létszámban fordulnak meg az itt lakók és az ide érkezők – olvasható a Közhírré Tétetik Dorogon augusztusi számában.

2015 nyarán kapcsolódott be a Dorogi Rendőrkapitányság a Student Police programba azzal a céllal, hogy a diákok bevonásával a bűn- és baleset-megelőzés egy új formáját próbáljuk ki. A város önkormányzata a kezdetektől támogatta a kezdeményezést, és a diákok egyen pólóinak biztosításával segíti a program megvalósulását. A program célja, hogy az idegenforgalmilag frekventált területeken a középiskolás diákok jelenlétükkel segítsenek megelőzni a bűncselekmények elkövetését, a balesetek bekövetkezését azáltal, hogy felhívják az állampolgárok figyelmét a sértetté válás elkerülésének lehetőségeire. Bár a város nem kiemelkedő turisztikai célpont, azonban a fiatalok közreműködésével a Dorogi Rendőrkapitányság közelebb kerülhet ahhoz a célhoz, hogy minél kevesebb bűncselekmény, illetve baleset történjen a városban és a rendőrkapitánysághoz tartozó többi településen.

A rendőröket segítő diákok főként szórólapokat osztottak, szükség esetén segítséget nyújtottak azoknak, akik hozzájuk fordulnak.

Az idei évben is kiemelt feladat volt a tragédiák megelőzése érdekében a parkoló járművek ellenőrzése, hogy az extrém melegben a járművek vezetői nem hagytak-e alvó kisgyermeket, vagy állatot a bezárt járművekben.

Július elejétől kezdődően 5 héten keresztül 16 diák vett részt a programban, akik a reggeli, délelőtti óráktól délutánig járták a város forgalmasabb utcáit, közösségi tereit. A fiatalok szinte kivétel nélkül a helyi Zsigmondy Vilmos Gimnázium tanulói, nagy részük a rendészeti tagozat tanulója, illetve helyi lakos. A programban való közreműködéssel a diákok teljesítik az érettségihez előírt közösségi szolgálatukat is.

A Komárom-Esztergom Megyei Rendőr-főkapitányság által elindított Student Police program Dorog városában augusztus elejéig tartott. A Dorogi Rendőrkapitányság arra kéri a lakosságot, hogy az önkéntesek által átadott szórólapokat alaposan tanulmányozzák át, fogadják meg az azokban leírt tanácsokat annak érdekében, hogy a nyár hátra levő részre is káresemény nélkül teljen.

A Dorogi Rendőrkapitányság ezúton is megköszöni a diákok aktív munkáját, hogy a nyár legmelegebb időszakában lelkiismeretes szolgálatukkal hozzájárultak, a bűn- és baleset-megelőzési célok megvalósulásához.

Dorogi Rendőrkapitányság

Fotó, forrás: Közhírré Tétetik Dorogon 2018. augusztusi száma

Facebook hozzászólások
(C) 2017-2020 dorogimedence.hu - Dorogi hírek

Keresés

Írja be a keresendő kifejezést

Back to Top