Jó hangulatban telt az Anyatej Világnapja Dorogon

Jó hangulatban telt az Anyatej Világnapja Dorogon

Dorog, Hírek Comments Off 637

Több száz hat éven aluli kisgyermek kapott meghívást a dorogi védőnőktől az Anyatej Világnapja megünneplésére – írja Dorog város a honlapján.

Július 31-én, kedden a hagyományokhoz híven ismét a Petőfi óvodába várták az édesanyákat és a gyerekeket. A jó hangulatról a tokodi mazsorettek, a lufihajtogató bohóc gondoskodott. A gyerekek megkóstolhatták a Rajos fagyizó édességeit, majd körvevonatozhatták a várost. Az édesanyák hasznos tanácsokat kaphattak az egészségügyi szakemberektől a nyári sérülésekkel, betegségekkel kapcsolatban.

Az Egészségügyi Világszervezet (WHO) 1992-ben nyilvánította augusztus 1-jét az Anyatej Világnapjává, augusztus első hetét pedig a Szoptatás Világhetévé. A szoptatás a legegészségesebb életkezdetet nyújtja, miközben egyike a legegyszerűbb, legleleményesebb és legköltséghatékonyabb eszközöknek, amelyekkel rendelkezünk a gyerekek táplálásának és fejlődésének biztosítására.

Dorogon évente 120-130 gyermek születik. Mindig felhívjuk az édesanyák figyelmét az anyatej jelentőségére – mondta Riegel Béláné vezető védőnő.

Az anyatej természetes, speciális anyagai révén biztosítja a csecsemő aktuális tápanyagszükségletét, a szoptatás pedig megalapozza a kiegyensúlyozott fejlődést. Ezt a táplálási módot jól megalkotta a természet, mert minden szempontból ez az optimális a baba számára.

Fotó, forrás: dorog.hu

Facebook hozzászólások
(C) 2017-2020 dorogimedence.hu - Dorogi hírek

Keresés

Írja be a keresendő kifejezést

Back to Top