Esztergom legszebb konyhakertjei

Esztergom legszebb konyhakertjei

Esztergom, Hírek Comments Off 1098

Esztergom legszebb konyhakertjei közül három helyszínt tekintett meg július 26-án, Kovács Szilvia, az országos kertmozgalom ötletgazdája, Romanek Etelka polgármesterrel közösen.

Esztergom Szentgyörgymezői Kertbarátkör koordinátora, Magyar József kalauzolta a karcagi alpolgármestert Esztergomban, aki már személyes ismerőseiként köszöntötte a helyi kertművelőket, hisz a város polgárai rendszeresen kapnak országos elismeréseket a Magyarország legszebb konyhakertjei versenyen.

A Bánomi Óvodában kialakított Közösségi csoportos kertben 4 ágyást alakítottak ki a kicsik, akik örömmel mutatták meg elsőként a kiskertjeiket. “Mert itt minden érted van, érezd jól magad” mottóval nevelgetik az óvodapedagógusok a kiskertészeket, ahogy ők is a palántáikat. Ezt követően a szentgyörgymezői Duna-part mellett lévő Argyelán József és családja által művelt kertet csodálták meg a vendégek. Végül a Szentjánoskút dűlői következtek, ahol már szőlőt is lehetett csipegetni Magyaréknál Bocskoroskúton.

Az 50 éves fennállását ünneplő Esztergom Szentgyörgymezői Kertbarátkör konferenciája pénteken Dunabogdányban folytatódik a helyi partnereiknél, szombaton pedig 10 órakor a Városháza folyosóján nyílik Iskolakertek címmel fotókiállításuk.

További fotók>>

Forrás: esztergom.hu/dorogimedence.hu
Fotók: esztergom.hu

Facebook hozzászólások
(C) 2017-2020 dorogimedence.hu - Dorogi hírek

Keresés

Írja be a keresendő kifejezést

Back to Top