Pro Urbe Díjjal tüntették ki dr. Varga Győzőt

Pro Urbe Díjjal tüntették ki dr. Varga Győzőt

Dorog, Hírek Comments Off 1804

Semmelweis Nap alkalmából a dorogi ünnepségen köszönték meg munkájukat az orvosoknak, mentősöknek, védőnőknek és egyéb egészségügyi szervezetek dolgozóinak a művelődési házban június 28-án, szombaton.

Ünnepi köszöntőt mondott dr. Tittmann János polgármester, majd átadta a Dorog Város Képviselő-testülete által alapított és adományozott Pro Urbe Díjat, amelyet az idén a dorogi egészségügyi rendszer fejlesztésében szerzett érdemei elismeréseként dr. Varga Győző vehetett át.

Dr. Varga Győző, orvos, urológus, intézetigazgató, közéleti személyiség a SOTE Általános Orvosi Karán végzett, majd urológiából szakorvosi vizsgát tett. Egészségügyi szakközgazdász diplomát szerzett. 24 éven keresztül az esztergomi kórház urológiai osztályán dolgozott.

2000-től a Szent Borbála Egészségügyi Központ, később a Dorogi Szakorvosi Rendelő és Szakkórház Kht. igazgatója lett. Egészségügyi szervező, programalkotó munkáját már a kórház-felújítás során megkezdte. Dorog Város Önkormányzata a kórház és szakrendelő együttes vezetésével bízta meg. Kiegyensúlyozott, megbízható szakmai teljesítménye révén az intézmény, a város és a kistérség megelégedésére dolgozott. A dorogi kórház dr. Varga Győző vezetésével 2004-ben az önkormányzat kezdeményezésére, állami pályázati pénzből és a város anyagi támogatásával teljes rekonstrukción esett át.

Irányításával a járóbeteg szakrendelő 2011-ben újulhatott meg. Tizenhét esztendős főigazgatói megbízatása során kollégáival Dorog és térsége egészségügyi ellátását magas színvonalon és méltó körülmények között szolgálhatták. Vezetői megbízatása 2017-ben a dorogi és az esztergomi egészségügyi intézmény egyesítése miatt ért véget.

Több évtizedes kiemelkedő orvosi, egészségnevelői és orvosvezetői munkáját, a dorogi egészségügyért végzett tevékenységét a megyei közgyűlés 2014-ben a Komárom-Esztergom Megyéért díjjal ismerte el. Közéleti személyiségként többször volt országgyűlési és helyi önkormányzati képviselő. Dr. Varga Győző köszönetét fejezte ki a testületnek a díj adományozásáért.

Az idén a Dorogi Védőnői Szolgálat két jubiláló munkatársát is köszöntötték a Semmelweis Napon.  Riegel Béláné vezető védőnő 40, Fekecs Árpádné 30 éve dolgozik a dorogi anyákért és gyermekeikért városunkban.

Fotó, forrás: dorog.hu

Facebook hozzászólások
(C) 2017-2020 dorogimedence.hu - Dorogi hírek

Keresés

Írja be a keresendő kifejezést

Back to Top