Katonai helikopterek térségünk légterében

Katonai helikopterek térségünk légterében

Dorog, Hírek Comments Off 961

Június 29-én, pénteken 12.15-kor 5 db katonai helikopter hagyta el térségünk légterét. Pont a mai napon döntött úgy a honvédelmi tárca, hogy 20 új helikoptert szerez be, lehetséges hogy ennek kapcsán repültek a légtérben.

A Honvédelmi Minisztérium közleménye szerint a Zrínyi 2026 Honvédelmi és Haderőfejlesztési Program ütemezett végrehajtásának ezen fázisában a légierő haditechnikai eszközparkjának újabb szegmensében kerül sor fejlesztésre, az új, könnyű, többcélú H145M típusú helikopterek katonai változatának beszerzésével. A haderőfejlesztés terén régóta napirenden lévő és emellett elengedhetetlenül szükséges képességnövelő tényező a forgószárnyas, azaz a helikopterképesség megújítása. Ennek jegyében került sor a már hadrendben lévő eszközök nagyjavítására, azonban a meglévő Mi-8-as és Mi-17-es szállító helikopterek hamarosan elérik üzemidejük és rendszerben tarthatóságuk végső határidejét. Első körben ezek pótlásáról döntött a tárca az új helikopterek beszerzésével, amely érdekében szerződést kötött az AIRBUS céggel.

A teljes cikk a helikoptervásárlással kapcsolatban itt érhető el!

Tavaly ilyenkor egyébként videóra vettük, hogy elhaladnak a katonai gépek Dorog felett. A videóval ellátott korábbi cikkünk ide kattintva érhető el!

Facebook hozzászólások
(C) 2017-2020 dorogimedence.hu - Dorogi hírek

Keresés

Írja be a keresendő kifejezést

Back to Top