Térségünk védelmi szervezetei riasztási gyakorlaton vettek részt

Június hónapban az Esztergomi Katasztrófavédelmi Kirendeltség kilenc településen – Bajna, Epöl, Tokod, Tokodaltáró, Nagysáp, Süttő, Dorog, Tát, Mogyorósbánya – hajtotta végre a települési polgári védelmi szervezetek felkészítését.

A települések köteles és önkéntes polgári védelmi szervezetei riasztási gyakorlaton katasztrófavédelmi/ismétlő gyakorlaton és továbbképzésen vettek részt. A megfelelő időben történő készenlét elérése érdekében a település polgármestere elrendelte a szervezetek részére a riasztási gyakorlatot, melyet továbbképzés követett. A képzésen a megjelentek a település veszélyeztetettségi jellemzőinek megfelelően az alapképzés és a szakképzés ismeretanyagának ismétlését, valamint a tapasztalatok feldolgozását hajtották végre. Az elméleti felkészítést gyakorlat követte, a feltételezés szerint rendkívüli esőzés során a vízelvezetők telítődtek, azok hordalék mentesítését kellett végrehajtania a résztvevőknek.

A gyakorlatokat Stolczenberger Tibor tű. alezredes az Esztergomi Katasztrófavédelmi Kirendeltség tűzoltósági felügyelője megfelelőre értékelte.

Fotók: Petró Éva tű. alezredes
Forrás: komarom.katasztrofavedelem.hu

Megosztás