Térségünk védelmi szervezetei riasztási gyakorlaton vettek részt

Térségünk védelmi szervezetei riasztási gyakorlaton vettek részt

Dorog, Esztergom, Hírek, Tát, Tokod, Tokodaltáró Comments Off 734

Június hónapban az Esztergomi Katasztrófavédelmi Kirendeltség kilenc településen – Bajna, Epöl, Tokod, Tokodaltáró, Nagysáp, Süttő, Dorog, Tát, Mogyorósbánya – hajtotta végre a települési polgári védelmi szervezetek felkészítését.

A települések köteles és önkéntes polgári védelmi szervezetei riasztási gyakorlaton katasztrófavédelmi/ismétlő gyakorlaton és továbbképzésen vettek részt. A megfelelő időben történő készenlét elérése érdekében a település polgármestere elrendelte a szervezetek részére a riasztási gyakorlatot, melyet továbbképzés követett. A képzésen a megjelentek a település veszélyeztetettségi jellemzőinek megfelelően az alapképzés és a szakképzés ismeretanyagának ismétlését, valamint a tapasztalatok feldolgozását hajtották végre. Az elméleti felkészítést gyakorlat követte, a feltételezés szerint rendkívüli esőzés során a vízelvezetők telítődtek, azok hordalék mentesítését kellett végrehajtania a résztvevőknek.

A gyakorlatokat Stolczenberger Tibor tű. alezredes az Esztergomi Katasztrófavédelmi Kirendeltség tűzoltósági felügyelője megfelelőre értékelte.

Fotók: Petró Éva tű. alezredes
Forrás: komarom.katasztrofavedelem.hu

Facebook hozzászólások
(C) 2017-2020 dorogimedence.hu - Dorogi hírek

Keresés

Írja be a keresendő kifejezést

Back to Top