14 családi házba tört be a csolnoki férfi

14 családi házba tört be a csolnoki férfi

Csolnok, Esztergom, Hírek, Kék hírek, Kesztölc, Leányvár, Tokod Comments Off 1115

Az Esztergomi Járási Ügyészség nagyobb értékre, üzletszerűen, dolog elleni erőszakkal elkövetett lopás bűntette és más bűncselekmények miatt emelt vádat az előzetes letartóztatásban lévő férfival szemben.

A vádlott 2015 szeptembere óta állandó megélhetést biztosító munkahellyel és jövedelemmel nem rendelkezett, a megtakarításait 2017. augusztus hónapra felélte, ezért elhatározta, hogy magát lakásbetörések útján tartja fenn. A férfi alaposan felkészült, a lakóhelyének környékén lévő családi házakat feltérképezte, majd feszítővasat, kesztyűt vásárolt, illetőleg a betörések idején az arcát sállal takarta el, valamint a mobiltelefonját kikapcsolta.

Az elkövető 2017. augusztus és 2018. február hónapok között Csolnokon, Leányváron, Tokodon, Kesztölcön, Pilismaróton, továbbá Táton, összesen tizennégy családi házba tört be. A férfi az ingatlanokat alaposan átkutatta, majd onnan pénzt, ékszereket és kisebb műszaki tárgyakat lopott el.

A férfit az utolsó lakásbetörést követően, 2018. február 22. napján a rendőrök igazoltatták, és mivel a kocsijában lopott ékszereket találtak, ezért előállították.

A bűncselekmények elkövetése révén a vádlott összesen 3.898.045 forinttal gazdagodott.

A férfival szemben a halmazati szabályokra tekintettel egy évtől hét és fél évig terjedő szabadságvesztés büntetés is kiszabható.  Az elkövető büntetőjogi felelősségéről az Esztergomi Járásbíróság fog dönteni.

Korábbi hír és videó>>

Forrás: Komárom-Esztergom Megyei Főügyészség Sajtó
Fotó: illusztráció

Facebook hozzászólások
(C) 2017-2020 dorogimedence.hu - Dorogi hírek

Keresés

Írja be a keresendő kifejezést

Back to Top