Ítélet a 8 hónapos, leforrázott kislány ügyében

Ítélet a 8 hónapos, leforrázott kislány ügyében

Csolnok, Hírek Comments Off 778

Korábban írtuk, hogy figyelmetlenség miatt szenvedett életveszélyes égési sérüléseket egy 8 hónapos kisgyermek Csolnokon. Az esetben ítélet született, ami nem jogerős.

A Tatabányai Törvényszék 1 év fogházbüntetésre ítélte azt a férfit, akinek a gyermeke az elektromos sütő vezetékénél fogva magára rántotta a forró olajjal teli serpenyőt. A szabadságvesztés végrehajtását a bíróság 2 év 6 hónap próbaidőre felfüggesztette, és a vádlottat előzetes mentesítésben részesítette.

A megállapított tényállás szerint a vádlott 2017. október 9. napján egy legalább 2 dl forró olajat tartalmazó, elektromos serpenyőben fasírtot sütött az otthonában. A házban tartózkodott a sértett – a vádlott 8 hónapos gyermeke – is, aki ezalatt kimászott a konyhába, és amikor a vádlotthoz ért, felkapaszkodott annak lábánál fogva, közben pedig az elektromos sütő vezetékénél fogva magára rántotta a forró olajjal teli serpenyőt. A sértettnek ennek következtében a fején, hátán, bal karján és bal alsó végtagján I-II-III. fokú, a testfelszín 21%-ára kiterjedő forrázásos égési sérülései keletkeztek.

A jelentős számú és súlyú enyhítő körülmény – a vádlott büntetlen előélete, beismerése, a cselekményt követő rendkívül gondos magatartása a gyermek irányába, a gondatlanság enyhébb foka – figyelembe vételével jutott a törvényszék arra, hogy rövid tartamú szabadságvesztés kiszabása is elegendő a vádlottal szemben, sőt a büntetés céljai annak végrehajtása nélkül is elérhetőek, ezért függesztette fel a fogházbüntetés végrehajtását.

Az ítéletet a vádlott és védője tudomásul vette, az ügyész 3 nap gondolkodási időt kért a nyilatkozat megtételére, így az nem jogerős.

Forrás: Tatabányai Törvényszék Sajtó

Facebook hozzászólások
(C) 2017-2020 dorogimedence.hu - Dorogi hírek

Keresés

Írja be a keresendő kifejezést

Back to Top