Vádat emeletek a Kesztölcön bújkáló gyilkos ellen

Vádat emeletek a Kesztölcön bújkáló gyilkos ellen

Hírek, Kék hírek, Kesztölc Comments Off 874

Tavaly decemberében írtuk, hogy csaknem két évtizede elkövetett emberölés gyanúsítottját fogták el Kesztölcön. A napokban emelet vádat ellene az ügyészség. A vádlott előzetes letartóztatásban várja a tárgyalást.

A Pest Megyei Főügyészség előre kitervelten, különös kegyetlenséggel elkövetett emberölés bűntette miatt emelt vádat azzal a férfival szemben, aki 1999-ben vetette kútba a feleségét Budakalászon.

A bűnügy vádlottja az 1990-es években a feleségével, a bűnügy sértettjével és gyermekeikkel Budakalászon élt. A házasságuk az idő során megromlott, az asszony depresszióba zuhant, italozni kezdett. Sokszor veszekedtek, a férfi meg is verte a nőt. A vádlott szabadulni akart a  házasságából, eldöntötte, hogy a feleségét megöli, azonban azt balesetnek álcázza.

1999 februárjában az egyik nap késő délelőtti óráiban a férfi az ittas sértettet a házuk udvarán lévő kúthoz vezette azzal, hogy mutatni akar valamit. Ott az asszonyt a kútba lökte, a kutat lefedte. A nő jó úszó volt, korábban búvárkodott is, ki akart mászni a kútból. Azzal fenyegette a férjét, hogy húzza ki, mert hívja a rendőröket. Ám a vádlott a fenyegetőző, majd segítségért kiáltó sértettet sorsára hagyta.

A nő hosszabb időn keresztül a víz felszínén tudta tartani magát, majd a rendkívül hideg vízben elveszítette az erejét, és meghalt.

A férfi másnap reggel értesítette a tűzoltóságot azzal, hogy a felesége kútba fulladt. A haláleset kapcsán akkor lefolytatott vizsgálat idegenkezűséget nem állapított meg.

2017 decemberében azonban olyan bizonyítékok kerültek elő, amelyek alapján a férfival szemben a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság nyomozás rendelt el.

A nyomozás befejezését követően a Pest Megyei Főügyészség előre kitervelten, különös kegyetlenséggel elkövetett emberölés bűntette miatt emelt vádat. A vádlott előzetes letartóztatásban várja a tárgyalást.

Forrás: ugyeszseg.hu

 

Facebook hozzászólások
(C) 2017-2020 dorogimedence.hu - Dorogi hírek

Keresés

Írja be a keresendő kifejezést

Back to Top