Bevált a Magyar Honvédségnek az esztergomi Suzuki

Bevált a Magyar Honvédségnek az esztergomi Suzuki

Esztergom, Hírek Comments Off 1358

Korábban írtunk, hogy a Magyar Honvédség 250 db Esztergomban gyártott Suzuki Vitara típusú gépjárművet vásárolt, úgy látszik, hogy bevált nekik az esztergomi autó, hiszen további 300 db-ot állítottak hadrendbe.

A Zrínyi 2026 honvédelmi és haderőfejlesztési program keretében beszerzett autókat csütörtökön mutatták be Budapesten, a Magyar Honvédség Anyagellátó Raktárbázisán.

A Honvédelmi Minisztérium (HM) az MTI-hez eljuttatott tájékoztatásában azt írta: az átadott eszközök az 1990-es évek végén hadrendbe állított, esetenként csaknem félmillió kilométert futott Opel, Volkswagen és Skoda típusú személygépjárműveket váltják a honvédség közúti flottájában.

Kitértek arra is: kiemelt szempont, hogy a fejlesztések és a gyártás hazai bázison történjen. Ezen Suzuki gépjárművek gyártása Esztergomban történik, “ezáltal támogatja a magyar gazdaság és a széles hazai beszállítói kör erősödését” – mutattak rá.

Március végén 250, szintén Suzuki Vitarát szerzett be a honvédség, így összesen 550 új járművel váltják le a régi flottát. A járművek a Magyar Honvédség hadrendjébe kerültek, azokat a honvédség valamennyi alakulatánál használják.

Forrás: MTI
MTI Fotó: Bruzák Noémi

Facebook hozzászólások
(C) 2017-2020 dorogimedence.hu - Dorogi hírek

Keresés

Írja be a keresendő kifejezést

Back to Top