Figyelmetlenség miatt szenvedett égési sérüléseket egy kisgyermek

Figyelmetlenség miatt szenvedett égési sérüléseket egy kisgyermek

Csolnok, Hírek, Kék hírek Comments Off 1110

Tragédia: egy csolnoki apa figyelmetlensége miatt szenvedett életveszélyes égési sérüléseket egy 8 hónapos kisgyermek.

A Komárom-Esztergom Megyei Főügyészség életveszélyt okozó, gondatlanságból elkövetett súlyos testi sértés vétsége miatt emelt vádat a 32 éves férfival szemben.

A vádlott az élettársával és a közös gyermekükkel egy csolnoki házban lakott. A férfi 2017. október 9. napján az elektromos serpenyőben húst sütött. Az akkor 8 hónapos kislánya a szobából kimászott hozzá a konyhába, majd felkapaszkodott az apja lábánál fogva, közben pedig – mivel a férfi a tőle elvárható figyelmet elmulasztotta – a vezetékénél fogva magára rántotta a forró olajjal teli serpenyőt.

A sértettnek a fején, hátán, karján és a lábán I-II-III. fokú, a testfelszín 21%-ára kiterjedő forrázásos égési sérülései keletkeztek. A testfelület 21%-át érintő, részben III. fokú égéses sérülések közvetlen életveszélyes sérülésnek tekinthetők.

Abban a kérdésben, hogy súlyos egészségromlás, vagy maradandó fogyatékosság kialakult-e, a sérülés bekövetkeztét követő egy év elteltével, a sértett személyes vizsgálatát követően lehet majd állást foglalni.

A férfi büntetőjogi felelősségéről a Tatabányai Törvényszék fog dönteni.

Forrás: Komárom-Esztergom Megyei Főügyészség Sajtó

Facebook hozzászólások
(C) 2017-2020 dorogimedence.hu - Dorogi hírek

Keresés

Írja be a keresendő kifejezést

Back to Top