Kategóriák DorogHírek

Katasztrófa-felszámolási együttműködési gyakorlat Dorogon

Szerdán katasztrófavédelmi gyakorlatot tartott a dorogi erőműben a Komárom-Esztergom Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság és a létesítményt üzemeltető Veolia Energia Magyarország Zrt.

Az előre eltervezett katasztrófa-felszámolási, együttműködési és kritikus infrastruktúra védelmi gyakorlatot közös erővel dolgozta ki a dorogi erőmű üzemeltetője és a katasztrófavédelem. A gyakorlaton a tűzoltóság mellett a rendőrség és a mentőszolgálat is részt vett. A gyakorlat célja a létfontosságú rendszerek és létesítmények védelme, a potenciális veszélyhelyzetek hatásainak csökkentése, következményeinek felszámolása, megszüntetése, a lakosság életének, anyagi javainak védelme, mentése volt. A feltételezés szerint a Veolia Energia Magyarország Zrt. dorogi erőmű energia ellátó részén, egy vegyes tüzelésű kazánnál szénpor kifújás, porrobbanás, majd tűz keletkezik. A helyszínen egy fő másodfokú égési sérülésekkel a törzsén el tudja hagyni az épületet, egy másik karbantartóról nincs információ, feltételezhető nála a súlyos életveszélyes sérülés. Az épület és a vezérlő terem füsttel telítődik. A hirtelen fellépő nyomásnövekedés miatt, a Dorogi Szent Borbála Szakkórház és Szakorvosi Rendelő távhőellátását biztosító távhővezeték kritikus törést szenved. A kórház vezetése az intézmény esetében távhőszolgáltatás kiesését érintő intézkedéseket hoz, az önkormányzatok a lakosság tájékoztatási kérdésköröket tekintették át az üzemeltetővel.

A nap első felében a Veolia Energia Magyarország Zrt. dorogi fióktelep működésének- lakossági ellátói körének bemutatására, a biztonságos szolgáltatást befolyásoló kritikus helyszínek ismertetésére, a Dorogi Szent Borbála Szakkórház és Szakorvosi Rendelő, a Kormányhivatal Népegészségügyi Főosztály tájékoztató előadásaira került sor.

A kora délutáni órákban zajlott le a szimulációs gyakorlat, amelyet a katasztrófavédelem állománya, a Dorogi Rendőrkapitányság, a Dorogi Mentőállomás, Esztergom Város Önkormányzata, Dorog Város Önkormányzata, Komárom-Esztergom Megyei Kormányhivatal Népegészségügyi Főosztály, a Vaszary Kolos Kórház és a Veolia Energia Magyarország Zrt munkatársaival együttesen hajtott végre.

A gyakorlatot a résztvevők szakmailag kiemelt fontosságúnak értékelték, ezért bemutatásra kerültek mindazon részfeladatok, melyek egy valós helyzet felszámolásakor a társszervek hatékony együttműködését igénylik.

Forrás: komarom.katasztrofavedelem.hu
Fotó: Józan Tímea

Facebook hozzászólások

dorogimedence.hu

Leave a Comment
Share
Publikálta
dorogimedence.hu

Recent Posts

Megújul az eterniti iskola

Október 30-án, pénteken tették le a megújuló eterniti iskola alapkövét Nyergesújfaluban, ahol egy időkapszulát is…

2020-10-30

Veszélyes baktériummal fertőzött sonkát hív vissza az Aldi

Az Aldi Magyarország Élelmiszer Bt. és a Principe di San Daniele Spa visszahívja a Hola…

2020-10-30

Térségünk kistelepülésein tüzelőanyagot kapnak a rászorulók

2329 kistelepülésen juttatnak ingyenes tüzelőanyagot a rászorulóknak. A kormány a 2020. évi szociális tüzelőanyag programhoz…

2020-10-30

A megengedett sebesség kétszeresével hajtott

A tatabányai járőrök 2020. október 29-én délelőtt Héregen megállítottak egy személygépkocsival közlekedő annavölgyi lakost, aki…

2020-10-30

Mintegy félmilliót fizetett jóvátételként az elütött motorosnak

A közúti baleset gondatlan okozásának vétsége miatt indult ügyben a Tatabányai Járási Ügyészség  tevékeny megbánás…

2020-10-30

Két személyautó ütközött össze a kesztölci elágazásnál

Anyagi káros baleset történt október 29-én, csütörtök délután fél 4 körül a 117-es út, illetve…

2020-10-30

(C) 2017-2020 dorogimedence.hu

Hírportálunk sütiket használ, kérjük olvassa el az oldal végén található adatvédelmi tájékoztatónkat!