Kategóriák: DorogHírekKék hírek

Katasztrófavédelmi gyakorlat a dorogi erőműben

Április 25-én a délelőtti és kora délutáni órákban (10–15 óráig) előre eltervezett katasztrófavédelmi gyakorlatot tart a dorogi erőműben a Komárom-Esztergom Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság és a létesítményt üzemeltető Veolia Energia Magyarország Zrt.

Az esemény miatt útlezárásokra és megkülönböztető jelzést használó gépjárművek közlekedésére kell számítani Dorogon, ugyanakkor a távhőszolgáltatás és a közintézmények működése zavartalan lesz. A gyakorlatban a tűzoltóság mellett a mentőszolgálat és a rendőrségi is részt vesz. A rendezvény megnyitója 10 órakor lesz, a gyakorlat pedig 13 órakor kezdődik.

Felhívjuk a figyelmet, hogy nem valódi balesetről van szó, hanem egy a katasztrófális események hatékony elhárítását célzó felkészítő akcióról.

A gyakorlat során a tűzoltóságnak egy az erőműben bekövetkező szimulált katasztrófahelyzetet kell megoldania, ahol egy képzeletbeli robbanás okoz személyi sérülést, valamint okoz fennakadást a távhőellátásban városszerte, többek között a Dorogi Szent Borbála Szakkórházban és Szakorvosi Rendelőben is.

Forrás: dorogimedence.hu/Komárom-Esztergom Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság
Fotó: tuzoltosag.info