Két keréken is biztonságosan

Két keréken is biztonságosan

Dorog, Esztergom, Esztergom-kertváros, Hírek Comments Off 925

Nagyszabású balesetmegelőzési nyílt napot rendezett az Esztergomi Rendőrkapitányság április 14-én, szombaton, a Palatinus-tónál.

Az időjárás kedvező változásával egyre többen veszik elő motorkerékpárjukat és csatlakoznak be kétkerekűjükkel a közúti közlekedésbe. A motorosok és a kerékpárosok – mint a közlekedés legvédtelenebb résztvevői – nagyobb kockázatnak vannak kitéve. A járművezetőknek az átlagosnál is nagyobb körültekintéssel kell lenni rájuk.

A motoros balesetek elkerülésére, megelőzésére minden közlekedőnek törekednie kell. A gépkocsivezetők mellett persze a motorosok is sokat tehetnek azért, hogy ne váljanak baleset részesévé, illetve áldozatává. A láthatóság-észlelhetőség biztosításával, a kiszámíthatósággal, a megfelelő védőruházat viselésével és a KRESZ előírásainak betartásával sok baleset elkerülhető lenne, vagy a baleset bekövetkezésekor a sérülés súlyossága lenne enyhébb.

Erre figyelmeztettek a rendőrök a 2018. április 14-én az Esztergomi Balesetmegelőzési Bizottság, az Off Road Motors Lehotay kft. és az Öböl Music Beach szervezésében megrendezett nagyszabású közlekedésbiztonsági nyílt napon. A motorosok találkozója a dorogi Off Road Motors Lehotay Kft. üzlete előtt volt ahonnan a résztvevők átvonultak az Öböl Music Beach területére.

Az egyenruhások elméleti és gyakorlati feladatokon keresztül segítettek feleleveníteni a résztvevők tudását, miközben a mentősök az elsősegélynyújtás alapjait mutatták be a megjelenteknek. A rendezvényen előkerültek az úgynevezett részegszemüvegek, melyek segítségével a résztvevők megtapasztalhatták, milyen hatással van a szervezetre és a mozgáskoordinációra az alkohol és más bódító hatású szer. A rendezvényen az Esztergom-kertvárosi polgárőrök és a Motoros Polgárőr Egyesület tagjai is részt vettek.

Fotók, forrás: police.hu/polgarorok.hu

Facebook hozzászólások
(C) 2017-2020 dorogimedence.hu - Dorogi hírek

Keresés

Írja be a keresendő kifejezést

Back to Top