A futás hónapjának első hete

A futás hónapjának első hete

Dorog, Hírek, Sport Comments Off 1033

Április elején kezdetét vette az Április a futás hónapja rendezvénysorozat Dorogon. Az elmaradt Országfutás pótlására irányuló kezdeményezés nagy népszerűségnek örvend a gyerekek és a felnőttek körében is.

Eddig 539 sportszeretőt sikerült megmozgatniuk az elmúlt alkalmak során! A múlt héten április 10-én, keddre és április 12-én, csütörtökre regisztrálhatták be magukat az osztályok. Kedden az Eötvös és a Zrínyi iskolák osztályai kocogtak egyet közösen.

Az Eötvös 5a-ban 15 gyerek és 10 szülő, az Eötvös 3c-ben 28 gyerek és 21 szülő, a Zrínyi 3a-ban 19 gyerek, 21 szülő és egy nagytesó vett részt a rendezvényen.

Csütörtökön mozgalmas napot zártak a futást segítők, hiszen délelőtt a Hétszínvirág ovisok – 164 gyerek és 74 szülő – futottak egy jót az Otthon téren, majd utánuk a Petőfi ovisok következtek – 104 gyerekkel és 12 pedagógussal a Buzánszky Jenő Stadionban.

Délután a nagyobbak vették birtokba a terepet, hiszen a Zrínyi Ilona Általános Iskolából a 2a 10 gyereket és 3 szülőt mozgósított, a 6a-ból pedig 17 gyerek és 10 felnőtt döntött úgy, hogy sportol egyet közösen.

A rendezvénysorozat egészen május 10-ig tart, addig még 17 osztály és egy óvoda fog rajthoz állni. A futókat a Dorogi Futókör Sportegyesület önkéntesei és a Dorogi Sport sportszervezői kísérik, hogy biztonságos körülmények között tudják teljesíteni a 1,5 km-es távot.

Fotók, forrás: dorogisport.hu

Facebook hozzászólások
(C) 2017-2020 dorogimedence.hu - Dorogi hírek

Keresés

Írja be a keresendő kifejezést

Back to Top