Egy esztergomi óvoda is Kincses Kultúróvoda címet nyert

Egy esztergomi óvoda is Kincses Kultúróvoda címet nyert

Esztergom, Hírek Comments Off 1385

Huszonhat óvoda vehette át idén a Kincses Kultúróvoda címet, köztük egy esztergomi is, mégpedig a Honvéd utcai óvoda.

Míg tavaly 48, idén már 123 intézmény pályázott a Kincses Kultúróvoda címre, amelyet tavaly 12, idén 26 intézmény nyert el – mondta el Hoppál Péter kulturális államtitkár a hétfői budapesti díjátadón.

A harmadik alkalommal meghirdetett kiírás célja, hogy a kulturális tartalmak minél sokrétűbben épüljenek be az óvodák helyi, pedagógiai programjába, és az intézmények egyre tudatosabban vegyék igénybe a kulturális intézmények kínálta lehetőségeket.

Hoppál Péter kiemelte: hisznek abban, hogy minél korábban találkoznak a gyerekek a minőségi kultúrával, annál biztosabb, hogy ez később egy magasabb minőségű életet is eredményez.

“Ezzel a pályázattal megpróbálunk reflektort irányítani azokra az intézményekre, amelyek a nevelési programon felül vállalják, hogy plusz munkával fognak elérni különböző, a pályázatukban megfogalmazott eredményeket” – hangsúlyozta az államtitkár.

Hozzáfűzte: a három évig birtokolt cím mellé intézményenként 1,3 millió forintot kaptak a nyertesek.

Maruzsa Zoltán köznevelésért felelős helyettes államtitkár méltatta az intézmények jelentkezéseiben szereplő innovatív és előremutató programokat, valamint kiemelte: a kiírók biztosak benne, hogy a pályázat és annak anyagi forrásai, az új programok megvalósulása mellett tovább fogják erősíteni az intézményekben eddig is rendelkezésre álló komoly szakmai munkát.

A nyertesek között idén debreceni, dunabogdányi, esztergomi, gödöllői, hódmezővásárhelyi, jászberényi, kaposvári, győri, balatonmáriafürdői, nagykovácsi, ózdi, paksi, békéscsabai, polgárdi, püspökladányi, szekszárdi, szentkirályi, taktaharkányi, valamint három pécsi és öt budapesti óvoda szerepel.

Forrás: MTI, kormany.hu, dorogimedence.hu
Fotó: Balogh Zoltán (MTI)

Facebook hozzászólások
(C) 2017-2020 dorogimedence.hu - Dorogi hírek

Keresés

Írja be a keresendő kifejezést

Back to Top