Bezár az esztergomi Duna Múzeum állandó kiállítása

Bezár az esztergomi Duna Múzeum állandó kiállítása

Esztergom, Hírek Comments Off 1799

Az esztergomi Magyar Környezetvédelmi és Vízügyi Múzeum, közismertebb nevén a Duna Múzeum március végén bezárja a Víz-Idő című állandó kiállítását. A tárlat március 26-tól a bezárásig díjmentesen látogatható, az utolsó napon ajándék várja az érdeklődőket – közölte az intézmény az MTI-vel.

A jelenlegi állandó kiállítást 17 éve rendezték be, az ország egyik első interaktív tárlata volt, több hazai és nemzetközi díjjal ismerték el. A múzeum már egy éve megkezdte az új állandó kiállítás tervezését, amely várhatóan 2019 tavaszán nyílik meg.A magyar vízépítés, vízszabályozás és árvízvédelem bemutatás

a mellett megismerkedhetünk majd az öntözés jelentőségével és több vízhez kötődő mesterséggel, például a szódavíz készítésével. Az új kiállítás megjeleníti a klímaváltozás hatásait, az ezekre adott válaszokat, a vízkárok elleni vé

dekezés lehetőségeit.A múzeum zárva tartása nem lesz teljes körű, továbbra is fogad látogatókat a látványraktár, ahol az intézmény gyűjteményeinek legérdekesebb darabjait mutatják be, valamint igény szerint múzeumpedagógiai foglakozásokat is tartanak.

A Duna Múzeum a magyar vízügy történetével, a hazai vízgazdálkodással kapcsolatos muzeális értékű tárgyakat, dokumentumokat gyűjti. Évente átlagosan 20 ezer látogató számára kínálja a vízzel való találkozás, a vízről való játékos ismeretszerzés lehetőségét.

Saját gyűjteményének gondozása mellett szakmai segítséget nyújt a területi vízügyi igazgatóságok által fenntartott vízügyi emlékhelyek, műszaki műemlékek és gyűjtemények nyilvántartásához, kezeléséhez, szakszerű működtetéséhez.

Az Esztergom belvárosában, az egykori főkáptalan épületében található, országos gyűjtőkörű szakmúzeum fenntartója 2014. január 1. óta az Országos Vízügyi Főigazgatóság.

Forrás: MTI

Facebook hozzászólások
(C) 2017-2020 dorogimedence.hu - Dorogi hírek

Keresés

Írja be a keresendő kifejezést

Back to Top