Tanácsok a közlekedési balesetek megelőzésére

Tanácsok a közlekedési balesetek megelőzésére

Hírek, Kék hírek Comments Off 1188

Egyre több a súlyos, vagy a halálos kimenetelű közlekedési baleset a régiónkban. A Komárom-Esztergom Megyei Rendőr-főkapitányság baleset-megelőzési jó tanácsokra hívja fel a járművezetők figyelmét. A balesetek elkerülése érdekében kérjük fogadják meg az alábbi tanácsokat!

Az útkereszteződéseket biztonságos sebességgel kell megközelíteni! Úgy kell megválasztani a jármű sebességét, hogy a járművezető eleget tehessen elsőbbségadási kötelezettségének! Ha elsőbbségük van, akkor is győződjenek meg arról, hogy azt megadják!

Egy-egy település útkereszteződésében ne rutinból, hanem mindig körültekintően és figyelmesen vezessenek! Előfordulhatnak forgalmirend-változások is, amelyek figyelmen kívül hagyása igen balesetveszélyes.

A közúti jelzőtáblákra különösen figyeljenek! Azok utasításait minden esetben tartsák be!

Haladásuk során tartsanak megfelelő és biztonságos követési távolságot! Olyan távolságból kövessék az elöl haladót, hogy annak hirtelen fékezése esetén is biztonsággal meg tudjanak állni! Így elkerülhetők a bosszúságot okozó, kisebb koccanásos balesetek is!

Járművük sebességét gondosan válasszák meg! Mindig a forgalmi, az időjárási és látási, illetve útviszonyokhoz megfelelően válasszák meg járművük sebességét!

Az előzés a járművezetés legösszetettebb folyamata, amely nagyobb koncentrációt igényel. Előzés során mindig legyenek figyelmesek! Csak akkor kezdjenek bele, ha a szembejövő forgalmat nem zavarják, ha az előzés céljából igénybe vett forgalmi sáv megfelelő távolságban szabad, és az előzés biztonsággal befejezhető!

Facebook hozzászólások
(C) 2017-2020 dorogimedence.hu - Dorogi hírek

Keresés

Írja be a keresendő kifejezést

Back to Top