Nacsa Olivér humorista várta rajongóit Esztergomban

Nacsa Olivér humorista várta rajongóit Esztergomban

Esztergom, Hírek Comments Off 1197

Az Esztergomi Helischer József Városi Könyvtár Könyvtári beszélgetések február 5-i vendége Nacsa Olivér, előadóművész, humorista, producer volt.

Népes közönség várta a a kitűnő művészt, aki mindjárt a beszélgetés elején elmondta, szüleinek Búbánatvölgyben van nyaralója, sok szép emlék köti őt városunkhoz. Olivér Budapesten született, eredetileg sportriporternek készült. Nagy lelkesedéssel nézte az olimpiai játékok vetítéseit a tévében. Vitray Tamás, Knézy Jenő és Gyulai István közvetítései nagy hatással voltak rá. A Bródy Imre Gimnázium művészeti osztályában végzett, emellett a Budapesti Média Intézetben tanult. Egy házibulin találkozott Bagi Ivánnal, akivel 1995 óta dolgozik együtt. 16 éves korában, 1996-ban jelentkeztek a Magyar Rádiónál, ahol azonnal kipróbálhatták tehetségüket a rádiókabaréban, majd 1998-ban megnyerték a 4. Humorfesztivált, szerzői és előadói kategóriában egyaránt. 1997-ben a Mikroszkóp Színpadhoz szerződtek, ahol számos darabban játszottak, majd 2005-ben bemutatták a Bagi-Nacsa kabarét. Ezt követően különböző színházakban önálló estjeikkel vendégszerepeltek. 2003-ban Vámos Miklós igazgató szerződtette a párost akkori színházába, az IBS-hez egy előadás-sorozatra, ezután indult el Banánhéj című műsoruk a TV2-n. Innentől kezdve egymást követték a nagysikerű önálló televíziós showműsorok. A szintén TV2-n futó Médiacápa című műsorral 2007-ben Kamera Hungária-díjat nyertek. 2005-ben az 50 legsikeresebb fiatal közé választották.

Legnézettebb paródiája Korda Györgyről készült. Megszámolni sem tudja, hány karaktert formált már meg. Mindig azokat az embereket könnyű parodizálni, akiknek van egyéniségük, valamilyen egyedisséggel rendelkeznek. 23 éve van a pályán és eddig még senkit sem sértett meg paródiáival. Megtanulta, hogy hol vannak a határok.

Jelenleg a Duna televízióban látható A Bagi Nacsa Show című műsoruk. Két adást öt nap alatt vesznek fel. A Thália színházban élő műsoruk van, a Bagi Nacsa élőben című előadásban.

Másik nagy szenvedélye az operett és az opera, 2012-ben megálmodta, majd létrehozta a nagysikerű Budavári Palotakoncertet, amelynek producere és tulajdonosa. Rengeteget tesz azért, hogy a magyar operett újra elnyerje régi, megbecsült helyét a hazai kultúrában. A Budavári Palotakoncert egy nyári szabadtéri koncertsorozat a budai vár Oroszlános udvarában, amely a Budapesti Operettszínház szólistáit, zenekarát, előadásait vonultatja fel egy egyedülálló környezetben, az operett ünnepévé varázsolva az estéket. Kálmán Imre és Lehár Ferenc világszínvonalú darabjait is rendszerint bemutatják. Kálmán Imre lánya, Kálmán Yvonne, el van ragadtatva a Budai vár helyszínétől.

Hobbijairól annyit tudhattunk meg, hogy szereti a gasztronómiát, a világ minden táján barangolva szereti felfedezni a helyi jellegzetességeket. 2010-ben az esztergomi televízióval együtt forgattak egy gasztronómiai témájú műsorsorozatot a Szamos cukrászdában, melynek Főzzünk együtt volt a címe. 6 éve rendszeresen sportol, hogy megőrizze fitt alakját.

Nagyon profi és kedves embert ismerhettünk meg Nacsa Olivér személyében, és kiderült, a humoristák élete is komoly munkával, kitartással jár…

Hámosné Szőke Anna

Fotók: Nyári Andrea

Facebook hozzászólások
(C) 2017-2020 dorogimedence.hu - Dorogi hírek

Keresés

Írja be a keresendő kifejezést

Back to Top