Művészeti versenyen remekeltek a dorogi diákok

Művészeti versenyen remekeltek a dorogi diákok

Dorog, Hírek Comments Off 74

A Kodály nyomában című országos versenyt a dorogi Zrínyi-iskola diákjai nyerték. A Kodály-év alkalmából meghirdetett játék díjátadóját december 15-én a Messzi István Sportcsarnokban, Kecskeméten tartották, ahol Kovács Klára tanárnő vezetésével a dorogi diákok – mint az összesített verseny legeredményesebb játékosai – átvehették megérdemelt értékes jutalmukat – olvasható Dorog város honlapján.

Az Európa ifjú költője műfordító versenyen a Zrínyi-iskola tanulói, Sajtos Liliána és Zimmerer Blanka angol verset, míg Bauer Nóra német költeményt fordított. Blanka a Gwendolyn Brooks: The bean eaters c. vers fordításával különdíjat és dicséretet kapott. Mindhárman kiemelkedő teljesítményt nyújtottak, hiszen általános iskolásként és legfiatalabb fordítókként öregbítik a zrínyisek hírnevét.

Az Eötvös Alkotókör diákjai számos sikert tudhatnak magukénak. Az Ister-Granum Eurorégiós Rajzversenyen különdíjat kapott Mátyás Alíz. Egy regionális rajzversenyen különdíjasok lettek Limpár Csenge és Mihalovits Panka. Bartus Lili és Szabó Dorka 2. díjas lett.

Pintér Vera és Tóth Csilla az Eventus Országos Tehetségkutató Rajzversenyről elhozták a legkreatívabb alkotások díját. Különdíjas lett Mátyás Anna és Tillich Georgina. Az Eötvös Alkotókör megkapta a legtöbb döntőbe jutott versenyzőt felvonultató iskola vándorserlegét.

Az Eötvöst képviselő nyolc diák (a felsoroltakon kívül Ambrus Csenge, Szabó Dorka, Tercsinesz Regina, és Vörös Nikolett) felvételt nyert az Eventus Művészeti Iskolába.

Ugyanezen a versenyen a Zrínyi Alkotókör – P. Tóth Major Krisztina vezetésével – szintén szép sikereket ért el. Kővári Anna 1. helyezett és Tőkés Lili különdíjas lett. Ők – és Papp Zsófia – szintén lehetőséget kaptak, hogy tanulmányaikat Eger művészeti iskolájában folytassák. A Dorogi Magyar-Angol Két Tanítási Nyelvű és Sportiskolai Általános Iskola tarolt a versenyen.

Horváth Lóránt az Eötvös-iskola 8. osztályos tanulója a megyei versíró versenyen 2. helyezést ért el Álarc című költeményével.

Fotó, forrás: dorog.hu

Facebook hozzászólások
(C) 2017 dorogimedence.hu - Dorogi hírek

Keresés

Írja be a keresendő kifejezést

Back to Top