Ismét támogatás érkezik a térségünkbe

Ismét támogatás érkezik a térségünkbe

Dorog, Esztergom, Hírek, Kesztölc, Nyergesújfalu, Tát Comments Off 1349

Megújul a Palatinus-tó környezete, zöldbe öltözik a dorogi Mária utca, Kesztölc és Dorog között pedig a kerékpározási lehetőséget segítik elő. Mindemelett még sok más projekt valósul meg a TOP keretein belül térségünkben!

3,78 milliárd a megyétől a karácsonyfa alá: újabb nyertes pályázatokat hirdettek a TOP (Terület- és Településfejlesztési Operatív Program) keretében – az idei első körös nyertes projektek után már a második kör támogatottjainak sora is ismert.

A megyei önkormányzat koordinációjával és támogató döntésével az év első felében 134 db pályázat már zöld utat kapott – ezek esetében elkezdődtek a közbeszerzések, néhány pedig már a megvalósítás, vagy éppen az átadás szakaszába lépett.

A második körben most újabb 34 pályázatról született pozitív döntés több mint 3,78 mrd forint értékben. A karácsonyi csomagból a támogatásnak köszönhetően többek között ökoturisztikai központok szépülnek, kerékpárutak újulnak meg, 12 településen a csapadékvíz- elvezetés problémája oldódik meg, valamint önkormányzati épületek energetikai korszerűsítése valósul meg. „A jelenlegi csomagból 9 város, 13 település és 1 egyesület részesült támogatásban. Nagy öröm, hogy a megyei településeknek és a megye lakóinak ilyen jelentős ajándékot tehetünk a fa alá ” – mondta Popovics György, a megyei közgyűlés elnöke. Ahogy a korábbi támogatások, ez az összeg is a megyében élők életszínvonalának és kikapcsolódási lehetőségeinek, munkakörülményeinek javítását segíti majd elő.

Térségünkben az alábbi projektek valósulnak meg a támogatásoknak köszönhetően:

Fotó, forrás: KEMÖH Sajtó

Facebook hozzászólások
(C) 2017-2020 dorogimedence.hu - Dorogi hírek

Keresés

Írja be a keresendő kifejezést

Back to Top