Nemzetiségi együttesek találkoztak

Nemzetiségi együttesek találkoztak

Hírek, Kesztölc, Komárom-Esztergom Comments Off 1016

A megyei önkormányzat által szervezett „Értékeink a középpontban” című rendezvény keretében 22. alkalommal tartották meg a Komárom-Esztergom Megyei Nemzetiségi Együttesek Találkozóját pénteken Oroszlányban, ahol térségünkből Kesztölc és Sárisáp is képviselte magát.

Az oroszlányi Művelődési Házban rendezett egész napos, nagyszabású rendezvény délutáni részében került sor az együttesek fellépésére. A csoportok találkozóját Lazók Zoltán, Oroszlány polgármesterének és Szabó István Lajosné, a Komárom-Esztergom Megyei és az Oroszlányi Szlovák Önkormányzat elnökének köszöntője nyitotta meg. Popovics György, a megyei közgyűlés elnöke beszédében elmondta, a Megyei Értéktárban jelenleg több mint 100 megyei érték található, melyek között szerepelnek nemzetiségi értékek is, de koránt sem olyan számban, mint amit a nemzetiségek száma és jelentősége indokolna. „A mai rendezvényünkkel, a nemzetiségek ünnepével arra szeretnénk ösztönözni a nemzetiségek képviselőit, hogy gyűjtsék identitásukat meghatározó értékeiket, hiszen ezek szerves alkotói elemei magyarságunknak” – tette hozzá.

A találkozón ezúttal 16 csoport lépett színpadra színvonalas műsorával, köztük szlovák, német és roma nemzetiségi csoportok is. A helyi csoportok mellett Tatabányáról, Tarjánból, Kesztölcről, Tardosról, Szomorról, Sárisápról és Vértessomlóról is érkeztek fellépők. A rendezvény Veres Zoltán megyei jegyző zárszavával ért véget.

Fotó, forrás: KEMÖH Sajtó

Facebook hozzászólások
(C) 2017-2020 dorogimedence.hu - Dorogi hírek

Keresés

Írja be a keresendő kifejezést

Back to Top