Új lehetőség a nyugdíjasok számára

Új lehetőség a nyugdíjasok számára

Hírek, Komárom-Esztergom Comments Off 1249

November 28-án, kedden tartotta soron következő fórum ülését a Komárom-Esztergom Megyei Foglalkoztatási Paktum, melyen ezúttal a nyugdíjas szövetkezetekkel és azok előnyeivel kapcsolatban hallhattak előadásokat a résztvevő önkormányzatok és intézmények képviselői.

Dr. Szerencsés László, a Komárom-Esztergom Megyei Kereskedelmi és Iparkamara elnökének, és Dr. Veres Zoltán megyei jegyző köszöntője után Dr. Becker Tibor ügyvéd tartott felvilágosítást a nyugdíjas szövetkezetek foglalkoztatási lehetőségeiről. Mint elhangzott, a júliusban megalakult Közérdekű Nyugdíjas Szövetkezetek számos előnyt kínálnak tagjaiknak. A közvetítésükkel munkát vállalók havonta heti 40-40 ledolgozott óráért legalább 138 ezer forintot kaphatnak, s ebből csupán 15 százalék személyi jövedelemadót kell fizetniük.

Varga Antal, a Takarékos Közérdekű Nyugdíjas Szövetkezet alapító tagja a szervezet munkáját, jó gyakorlatait ismertette. Kiemelte, céljuk a lehető legtöbb kedvezmény elérése, ehhez azonban a vállalkozók partnersége is szükséges, akik ötleteikkel, javaslataikkal segíthetik a nyugdíjasok munkavállalását.

Ezt követően Szépvölgyi Nóra ügyfélkapcsolati referens az Északi Szomszédok Közérdekű Nyugdíjas Szövetkezet működését és jó gyakorlatait ismertette. Elmondta, a rugalmas foglalkoztatás további előnyt jelent, a jelentkezők 4, 6 vagy 8 órát is dolgozhatnak naponta. Az is megoldás lehet, ha a cégek a nyugdíjas korhatárt elért munkatársakat visszafoglalkoztatják, azaz kedvező feltételekkel tovább végezhetik munkájukat.

Az idősekre alapozott gazdaságról, az EDV RTT Ezüst Gazdaság című, magyar-szlovák határon átnyúló együttműködéssel járó nyertes projektjéről a társaság igazgatója, Vasi Emma tartott tájékoztatást. Hangsúlyozta, a két országban nagy a kereslet az 50 felettieknek alkalmas szolgáltatásokra, ezért az igényeik, az életminőségük javításával kapcsolatos termékek nagy piaci lehetőséget rejtenek a gyártók és az intézmények számára. A projekt keretében a különböző intézmények határon átnyúló együttműködését kívánják erősíteni, hogy ezzel is hozzájáruljanak az ezüst gazdaság szolgáltatásainak propagáláshoz, a szektor fejlesztéséhez.

Fotó, forrás: Komárom-Esztergom Megyei Önkormányzati Hivatal Satjó

Facebook hozzászólások
(C) 2017-2020 dorogimedence.hu - Dorogi hírek

Keresés

Írja be a keresendő kifejezést

Back to Top