Kategóriák: DorogHírek

Tovább olvaszt a Veolia

Anyavállalatába olvad, ezzel megszűnik önálló jogi személy lenni a Dorogi Erőmű Kft – írja a Világgazdaság.

A lépésre a tulajdonos Veolia Energia Magyarország Zrt. franciaországi anyavállalatánál indított tevékenység- és szervezetegyszerűsítés részeként kerül sor, és már van magyarországi előzménye. A Veolia februárban jelentette be, hogy magába olvasztotta a Dunai Hőtermelő Kft.-t, a Tiszántúli Hőtermelő Kft.-t és a Veolia Szolgáltató Központ Kft.-t. A Dorogi Erőmű a tervek szerint 2017. december 31-én olvad anyavállalatába. Távhőtermelői és villamosenergia-termelői tevékenységéhez a Veoliának még be kell szereznie a szükséges engedélyeket.

A Magyar Energetikai és Közmű-szabályozási Hivatal (MEKH) jóváhagyta a Dorogi Erőmű beolvasztását. A hő- és áramtermeléssel, valamint vízgazdálkodással foglalkozó társaságot 25 éve alapította a Vértesi Erőmű, majd 1996-ban az esztergomi és a dorogi önkormányzatnak adta el. Egy évre rá a két önkormányzat 43-43 százalékot eladott a Veolia korszerűsítést is vállaló jogelődjének, amely 2000-ben a maradék 7-7 százalékot is megszerezte. Az erőmű 2002 óta két vegyes tüzelésű gázkazánnal és két 5 megawattos gázturbinával erősödött.

A Dorogi Erőmű tavaly 2,8 milliárdos árbevétel mellett 0,2 milliárdos üzemi és adózott eredményt ért el, ami javulást jelent.

Egyébként a SARPI Dorog Környezetvédelmi Kft. (égető) is a Veolia csoport tagja.

A Veolia a világ legnagyobb energia cége, 48 országban van jelen és több mint 300 ezer embert foglalkoztat. Az éves árbevétele megszámlálhatatlan mennyiségű összeggel bír, több mint 7.000.000.000.000.000 Ft (7 billiárd, vagy mondhatjuk úgy is hogy 7 millió milliárd).

Forrás: vg.hu, wikipedia.org

Megosztás