A betegbiztonság érdekében fejlesztik az esztergomi kórházat

A betegbiztonság érdekében fejlesztik az esztergomi kórházat

Esztergom, Hírek Comments Off 157

Közel 146 millió forint pályázati pénzhez jutott a Vaszary Kolos Kórház, amiből a betegbiztonságot kell erősíteniük.

Az esztergomi Vaszary Kolos Kórház sikeres pályázatot adott be az Emberi Erőforrás Operatív Program (EFOP) EFOP-2.2.18 kódszámú „Betegbiztonság növelését célzó komplex infrastrukturális fejlesztések az egészségügyi ellátórendszerben” pályázati felhívásra és szerződést kötött az Emberi Erőforrások Minisztériuma EU Fejlesztések Végrehajtásáért Felelős Helyettes Államtitkársággal, mint Támogatóval a Fertőzés megelőzés az esztergomi Vaszary Kolos Kórházban című EFOP-2.2.18-17-2017-00059 azonosító számú projekt megvalósítására.

A projekt az Európai Unió támogatásával, az Európai Regionális Fejlesztési Alapból és hazai központi költségvetési előirányzatból 145,97 millió Ft vissza nem térítendő támogatás formájában kerül finanszírozásra. A projekt operatív céljai illeszkednek a felhívás három részcéljának megvalósításához az alábbiak szerint: 1. a projekt az esztergomi Vaszary Kolos Kórház fekvőbeteg ellátásainak betegbiztonsággal kapcsolatos technológiai folyamatainak fejlesztését célozza, melynek segítségével csökkenthető a munkavégzés során bekövetkező hibák és kórházi fertőzések kialakulásának kockázata, 2. célja továbbá az egységes betegazonosító rendszer intézményi bevezetése, 3. valamint a kórházi fertőzések megelőzése és visszaszorítása a jelen projektben beszerzendő eszközök és műszerek által.

A Projekt megvalósítási időszakának kezdő időpontja: 2017.10.01. A Projekt fizikai befejezésének tervezett napja: 2018.09.30. A projekt költségvetése: 145 969 769 Ft, 100%-os támogatási intenzitás mellett. A projekt keretében megvalósítani tervezett fejlesztések – a betegbiztonság fejlesztése révén– jelentősen javítják az intézmény ellátási színvonalát.

Forrás: rtve.hu

Facebook hozzászólások
(C) 2017 dorogimedence.hu - Dorogi hírek

Keresés

Írja be a keresendő kifejezést

Back to Top