Társasházak építésének ürügyével csaltak ki pénzt a dorogiaktól

Társasházak építésének ürügyével csaltak ki pénzt a dorogiaktól

Dorog, Hírek, Kék hírek Comments Off 722

Mint azt korábban írtuk, a dorogi rendőrök Budapesten az Aranykéz utcában két körözött személyt fogtak el. Kiderült, hogy az elfogott személyek dorogi társasházak építését hirdették meg, a gyanútlan érdeklődőktől pedig foglalónak pénzt csaltak ki.

A két gyanúsított 2017. év elejétől különböző fórumokon dorogi társasházak építését hirdette meg. A gyanútlan érdeklődőket az építési munkák előkészületeivel és a tervrajzok meglétével győzték meg arról, hogy egy regisztrációs megállapodást kössenek. A sértettektől elővásárlásként ötszázezer és egymillió forint közötti pénzösszeget vettek át. Mivel a szerződésben foglaltak szerint az építkezés nem kezdődött meg, a vásárlókat a lakásátadások későbbi időpontjával hitegették. Később a két gyanúsított elérhetetlenné vált.

A Dorogi Rendőrkapitányságra az esettel kapcsolatban több feljelentés is érkezett. A rendőrök megállapították, hogy N. Mihály 36 éves és N. Szilvia 37 éves budapesti lakosok az építkezéshez szükséges engedélyekkel és anyagi forrásokkal soha nem rendelkezett, amellyel az építkezést valaha is megkezdhették volna. Ellenük november 7-én körözést rendeltek el. A nyomozók november 14-én 12 óra 20 perckor Budapesten elfogták a férfit és a nőt. A házkutatás során céges iratokat foglaltak le a rendőrök. Őket a Dorogi Rendőrkapitányságra előállították, ahol gyanúsítottként kihallgatták. Az őrizetbevételüket követően előterjesztést tettek előzetes letartóztatásuk indítványozására.

Forrás: police.hu

Facebook hozzászólások
(C) 2017 dorogimedence.hu - Dorogi hírek

Keresés

Írja be a keresendő kifejezést

Back to Top