Új iparterületre várják a vállalkozásokat Táton

Új iparterületre várják a vállalkozásokat Táton

Hírek, Tát Comments Off 142

Sikeresen pályázott Tát Város Önkormányzata a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program felhívására – a több mint 304,08 M Ft európai uniós, vissza nem térítendő támogatás segítségével fejlődik a város már meglévő iparterülete, telephelyet biztosítva ezzel a helyi és térségi fejlődő vállalkozásoknak.

Sikeresen pályázott Tát Város Önkormányzata a TOP-1.1.1-15 kódszámú, az „Ipari parkok, iparterületek fejlesztése” című felhívásra – ennek eredményeképp megkezdődött az új, szolgáltatásokkal kiegészülő iparterület kiépítése, amely telephelyet biztosít a már helyben működő, fejlesztést és munkahelybővítést tervező vállalkozások növekedéséhez, de lehetőséget ad arra is, hogy az egyébként iparosodott térség gazdasági erejét tovább növelve új vállalkozások megtelepedését is elősegítse. A beruházásnak köszönhetően az Önkormányzat saját tulajdonú ingatlanján az alapinfrastruktúrák kiépítésével olyan vállalkozásbarát üzleti környezetet teremt, amely a betelepülő vállalkozások kapcsán új munkalehetőségek megteremtését, a foglalkoztatás növelését eredményezi. A projekt részeként több mint 51 ezer négyzetméteren 17 parcellát alakítanak ki a leendő bérlők számára, mely így 17 vállalkozás folyamatos működésének, fejlődésének, és hosszú távú gazdasági aktivitásának lehet színtere.

A TOP-1.1.1-15-KO1-2016-00002 azonosító számú projekt keretében a belső úthálózat, árok építésére, a víz- és szennyvízhálózat kialakítására, a közvilágítás és a szennyvízelvezetés kialakítására is sor kerül. A 304 079 768 Ft európai uniós támogatás segítségével a vállalkozások és a város is fejlődő pályára állhat, a helyi szakképzett munkaerő pedig a projekt megvalósulását követően megfelelő színvonalú, és anyagilag is elismert munkát találhat az iparterületen vagy a kapcsolódó cégeknél. A beruházás 2018 őszén zárul.

Forrás: Komárom-Esztergom Megyei Önkormányzat Sajtó

Facebook hozzászólások
(C) 2017 dorogimedence.hu - Dorogi hírek

Keresés

Írja be a keresendő kifejezést

Back to Top