Új óvoda épül Nagysápon

Új óvoda épül Nagysápon

Hírek Comments Off 1339

Sikeresen pályázott Nagysáp Község Önkormányzata a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program felhívására – a gyermekek és szülők örömére, a 200,00 M Ft európai uniós, vissza nem térítendő támogatás segítségével a Napsugár Óvoda új épületet kap.

Sikeresen pályázott Nagysáp Község Önkormányzata a TOP-1.4.1-15 kódszámú, „A foglalkoztatás és az életminőség javítása családbarát, munkába állást segítő intézmények, közszolgáltatások fejlesztésével” című felhívásra – ennek eredményeképp hamarosan megkezdik az új, a mai kor követelményeinek megfelelő óvoda építését, amellyel nem csak a szolgáltatás minősége javul a településen, de elősegítik a településen lakók helyben maradását, a kisgyermekes családok munkavállalását is. Az Önkormányzat ingatlanján, a Köztársaság téren felépülő új óvoda helyszínével egy egységes – de külön helyrajzi számon lévő – intézménykomplexum valósul meg, mellyel egy helyen, egymás mellett működik majd az óvoda és az iskola. A komplex módon akadálymentesített intézmény 3 új csoportszobájával és 60 férőhelyével modern, minőségi nevelési környezetet biztosít majd a gyermekek számára, könnyebbé válik az óvoda-iskola közötti átmenet, de hangsúlyt fektetnek majd a hátrányos helyzetű, sajátos nevelési igényű gyermekek felzárkóztatására is.

A TOP-1.4.1-15-KO1-2016-00009 azonosító számú projekt keretében a különböző helyiségeken, az orvosi szobán, öltözőkön, konyhán és étkezőn kívül tornaszoba és játszóudvar is kialakításra kerül, a fejlesztés eredményeként pedig 1 db új munkahely létesül. A beruházás 2019 tavaszán zárul.

Facebook hozzászólások
(C) 2017 dorogimedence.hu - Dorogi hírek

Keresés

Írja be a keresendő kifejezést

Back to Top