Ismét szétverték az esztergomi szabadtéri kiállítást

Ismét szétverték az esztergomi szabadtéri kiállítást

Esztergom, Hírek Comments Off 205

Úgy néz ki, hogy nem szeretnék az esztergomiak a szabadtéri kiállítást, hiszen csak egy napot bírt ki teljes felújítás után és máris megrongálták – értesült az esetről az infoesztergom.hu

Miután gyerekek szétverték a Kötődés című kiállítást, akik ellen büntetőeljárás is folyt, a Szenttamás Barátai Egyesület újból megalkotta a szabadtéri kiállítást, amit október 21-én nyitottak meg. Sajnos az érdeklődök, csak egy teljes napig tekinthették meg, hiszen újból vandálok áldozata lett.

A Szenttamás Barátai Egyesület közleménye:

“Kedves Esztergomiak!

Talán tudtok arról, hogy szombaton építette újjá egyesületünk a nemrégiben szétrombolt szabadtéri tárlatot a Művészetek terén. Örömmel adtunk hírt róla, hogy immár újra teljessé vált az általunk megálmodott kiállítás.

Egy teljes napig.

Vasárnap reggel újra arra ébredtünk, hogy egy képet kirángattak a keretéből és darabokra tépték.
Nem jó ilyen hírre ébredni. Nem jó azzal találkozni, hogy rendre szétdúlják azt, amit felépítettünk.

Nem csupán az installációkról van szó.

Nem szeretnénk, ha szétrombolnák a hitünket abban, hogy nyugodtan álmodhatunk a városunk közterületeire rendezvényt, kiállítást, mert az időjárás viszontagságain kívül nem esik bántódása. Nem szeretnénk, ha sok ember gondolhatná azt, hogy bármit megtehet, ha otthonról elszabadul, ha azt vélné, hogy arctalanul maradhat „arcoskodás” közben. Nem szeretnénk ha azok, akik különösebb indok nélkül, vagy azzal, rombolni vágynak, azt gondolnák, hogy az éj sötétje és a névtelenség, vagy a társaik pillanatnyi elismerése felmenti őket a következmények viselése alól.
Szeretnénk, ha tudnák, vagy megtanulnák, hogy a tetteiknek van következménye!
Szeretnénk, ha jó lenne a köz érzetünk! Szeretnénk, ha a köz érzete is jó lenne!
Ehhez kérjük mindenki segítségét, aki olvassa ezeket a sorokat!

Az első kiállítás megrongálót a rendőrség rekordidő alatt felderítette. Jelenleg az ügyészség vádat emelt a négy elkövető ellen, akik 14-16 éves fiatalok voltak.

A szülőkön, rokonságon kívül kérünk mindenkit, aki az érintett és a náluk fiatalabb korosztállyal intézményesen is kapcsolatban áll, hogy beszélgessenek el velük! Akár osztályfőnöki órán, akár iskolarádión keresztül, akár iskolagyűlésen, edzésen, műhely, vagy szakmai gyakorlaton.

Nem csupán a mostani, bennünket érintő cselekmény miatt! Hétvégente mintha barbár hordák tarolnák le a várost, elsősorban a népszerű szórakozóhelyek környékét. Talán lehetne másként is! Ha szülőként valaki nem várja haza a kiskorú gyermekét éjjel háromkor, annak lelke rajta… Azért még nem kell mások nyugalmát megzavarni, ordítozni, törni-zúzni, testnedveket és egyéb kiválasztási terméket a járdára, vagy ahová sikerül kibocsájtani, járhatatlanná tenni járdát, úttestet. Legyen következménye annak, ha valaki nem tartja be a közösség együttélési szabályait!

Nagyon örülnénk, ha a rendőrség mellett a polgárőrség, a közterület felügyelet a jövőben az eddigi erőfeszítéseik mellett még fokozottabban, következetes és rendszeres ellenőrzéssel segítené a rend fenntartását; továbbá feltehetően javítana a helyzeten néhány térfigyelő kamera kihelyezése is. Nem csak a Művészetek tere környékén, hanem a városlakók által is jól ismert kritikus gócpontokon.

A következetes odafigyelés megoldás lehetne az egyre eldurvuló közállapotok javítására.

Köszönjük!

Esztergom, 2017. október 24.
Szenttamás Barátai Egyesület”

Fotó: Szenttamás Barátai Egyesület

Facebook hozzászólások
(C) 2017 dorogimedence.hu - Dorogi hírek

Keresés

Írja be a keresendő kifejezést

Back to Top