Kategóriák HírekNyergesújfalu

Védelmi felkészítés és gyakorlat

Polgári védelmi felkészítést tartottak Bajnán, Pilismaróton és Dömösön. A nyergesújfalui Zafféry Károly Szalézi Középiskolában pedig kiürítési gyakorlatot tartottak.

Bajna, Pilismarót és Dömös község polgármestere telefonon értesítette a polgári védelmi szervezet tagjait, akik közül Bajnán harmincöten, Pilismaróton negyvenegyen, Dömösön pedig harmincnégyen jelentek meg reggel kilenc órakor a kijelölt gyülekező helyeken.

A riasztási gyakorlattal bebizonyosodott, hogy az állampolgárok komolyan veszik kötelezettségüket, s ha kell, hozzájárulnak településük védelméhez, s közreműködnek családjaik, környezetük, biztonságának megteremtésében, anyagi javaik megóvásában.

A beérkezést követően a tagok továbbképzésen vettek részt, ahol a polgári védelmi szervezet megalakítási helye szerinti település veszélyeztetettségi jellemzőinek megfelelően felelevenítették, naprakésszé tették az alapképzés és a szakkiképzés ismeretanyagát, ismétlése, valamint feldolgozták a változásokat és a tapasztalatokat. Mivel a résztvevők száma meghaladta a 65%-ot, a kirendeltségvezető a riasztási gyakorlatot mindhárom település vonatkozásában megfelelőre értékelte.

Kiürítési gyakorlatot tartottak a nyergesújfalui Zafféry Károly Szalézi Középiskolában csütörtök délelőtt. Az iskola éves tűzriadó tervének gyakoroltatásán a városi hivatásos tűzoltói is részt vettek.

Ezeknek a gyakorlatoknak a célja, hogy a fiatalok készségszinten elsajátítsák, hogy egy esetleges veszélyhelyzet esetén mit kell tenniük. Fontos, hogy rögzüljenek a menekülési útvonalak, melyeken keresztül, a legrövidebb időn belül az iskola által kijelölt gyülekezési pontra tudnak jutni. Az értékes másodpercek ugyanis akár életeket is menthetnek a bajban.

Az egyik tanteremben keletkezett tűz miatt 306 diáknak és pedagógusnak kellett elhagynia az épületet, mindezt persze csak az éves tűzriadó tervben foglaltaknak megfelelően.

Forrás: komarom.katasztrofavedelem.hu
Fotó: Jónás József tű. szds.

Facebook hozzászólások

dorogimedence.hu

Leave a Comment
Share
Publikálta
dorogimedence.hu

Recent Posts

Megújul az eterniti iskola

Október 30-án, pénteken tették le a megújuló eterniti iskola alapkövét Nyergesújfaluban, ahol egy időkapszulát is…

2020-10-30

Veszélyes baktériummal fertőzött sonkát hív vissza az Aldi

Az Aldi Magyarország Élelmiszer Bt. és a Principe di San Daniele Spa visszahívja a Hola…

2020-10-30

Térségünk kistelepülésein tüzelőanyagot kapnak a rászorulók

2329 kistelepülésen juttatnak ingyenes tüzelőanyagot a rászorulóknak. A kormány a 2020. évi szociális tüzelőanyag programhoz…

2020-10-30

A megengedett sebesség kétszeresével hajtott

A tatabányai járőrök 2020. október 29-én délelőtt Héregen megállítottak egy személygépkocsival közlekedő annavölgyi lakost, aki…

2020-10-30

Mintegy félmilliót fizetett jóvátételként az elütött motorosnak

A közúti baleset gondatlan okozásának vétsége miatt indult ügyben a Tatabányai Járási Ügyészség  tevékeny megbánás…

2020-10-30

Két személyautó ütközött össze a kesztölci elágazásnál

Anyagi káros baleset történt október 29-én, csütörtök délután fél 4 körül a 117-es út, illetve…

2020-10-30

(C) 2017-2020 dorogimedence.hu

Hírportálunk sütiket használ, kérjük olvassa el az oldal végén található adatvédelmi tájékoztatónkat!