Peer Krisztián volt a dorogi könyvtár vendége

Peer Krisztián volt a dorogi könyvtár vendége

Dorog, Hírek Comments Off 1370

Dorog idén is bekapcsolódott az Országos Könyvtári Napok sorozatba és változatos programokkal várták az érdeklődőket a Gáthy Zoltán Városi Könyvtárba – írja Dorog város a honlapján.

Szabó-Berghauer Zoltán intézményvezető a csütörtök esti megnyitón elmondta, hogy célul tűzték ki a helyi tehetségek bemutatását és újra felfedezését. Ennek szellemében az első program vendége a dorogi illetőségű Peer Krisztián költő volt.

Az est címe “Széjjelhagyott nyár” volt, amely eredetéről Peer Krisztián elmondta, hogy az emberek nem tudnak a jelenben élni és annak valódi értékét látni, sokan küzdenek az örökös lemaradottság érzésével. Ő is közéjük tartozik, hiszen folyamatosan a jövőtől szorong és a múltba vágyik vissza. A cím ezt az érzést próbálta formába önteni.

Az elmúlt tizenöt év kezdetben versekben terméketlen volt, ezek helyett dalokat írt és színházi darabok létrejöttében segédkezett. Majd találkozott barátnőjével, Zsófival, aki újra versírásra ösztönözte. A lány váratlan és korai halálakor (25 éves volt, amikor tavaly tavasszal elhunyt) már készen volt egy fél verseskötettel, ami gyászversekkel kiegészülve végül idén a Költészet Napjára jelent meg. A könyvben felvágatlan lapok jelzik azokat a műveket, amelyekben a költõ halott kedvesét siratja el. A kötet mind az olvasók, mind a kritikusok körében nagy sikert aratott. Pénteken a gyerekeknek szerveztek programokat. Kovács Nikolett élménypedagógust a Cellux Csoport rendhagyó mesefeldolgozása követte, majd Horváth Zoltán kreatív csoportos társasjátékában a hosszabbított nyitvatartás miatt este 22 óráig vehettek részt az érdeklődők.

Fotó, forrás: dorog.hu (K. Cs.)

Facebook hozzászólások
(C) 2017-2020 dorogimedence.hu - Dorogi hírek

Keresés

Írja be a keresendő kifejezést

Back to Top