Elszabadultak az indulatok a megyeszékhelyünkön

Terror: beindultak a tatabányai fiatalok, az egyik egy idős asszonyt vert halálra, a másik pedig tanárát bántalmazta.

Egy 19 éves fiatal betört egy tatabányai házba, ahol egy idős asszonyt halálra vert, majd a házban talált készpénzt elvitte. Mindemelett a bíróság egy 17 éves lány ügyét is tárgyalja, aki még szeptemberben tanárát bántalmazta.

A Komárom-Esztergom Megyei Rendőr-főkapitányság emberölés bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt – őrizetbe vétele mellett- folytat büntetőeljárást V. György 19 éves tatabányai lakos és társa ellen. A rendelkezésre álló adatok szerint V. György gyanúsított 2017. október 1-jén Tatabányán, egy családi házban bántalmazott egy 87 éves idős asszonyt, majd tőle készpénzt tulajdonított el. A megszerzett értékkel együtt az épületből elmenekült. A bántalmazott idős asszonyt a szomszédok találták meg. Hozzá azonnal mentőt hívtak, akik a kórházba vitték. A helyszínen erőszakos bűncselekmény nyomai voltak láthatóak, ezét értesítették a rendőröket. A rendőrök azonnal megkezdték a nyomozati cselekmények végrehajtását. A Komárom-Esztergom Megyei Rendőr-főkapitányság nyomozói együttműködve a Tatabányai Rendőrkapitányság rendőreivel adatgyűjtést és tanúkutatást végeztek, melynek során a két férfit elfogták és őket október 2-án a délutáni órákban előállították. A gondos orvosi ellátás ellenére 2017. október 3-án a kórházban életét vesztette a 87 éves sértett. V. Györgyöt és a társát a nyomozók gyanúsítottként hallgatták ki, őket bűnügyi őrizetbe vették és előterjesztést tettek előzetes letartóztatásuk indítványozására.

A Tatabányai Járási és Nyomozó Ügyészség gyorsított eljárásban, az elkövetéstől számított egy hónapon belül, közfeladatot ellátó személy elleni erőszak bűntette miatt bíróság elé állította a 17 éves lányt. A pedagógus az egyik tatabányai iskolában, 2017. szeptember 5. napján informatika órát tartott a lány osztályának. A fiatalkorú elkövető az órán a padtársával beszélgetett, illetve dohányt és cigaretta papírt vett elő azért, hogy cigarettát töltsön. A tanár hiába szólt rá, hogy hagyja abba, a lány nem hallgatott rá, ezért a sértett két figyelmeztetést követően a cigarettát, illetve dohányt el akarta venni. Ekkor a tanuló felugrott, kiabálni kezdett, majd egy alkalommal, a műanyag vonalzóval nyakon ütötte a tanárt. A sértett a jogszabályok szerint közfeladatot ellátó személynek minősül. A Tatabányai Járásbíróság a fiatalkorúval szemben az ügyészi indítvánnyal egyezően felfüggesztett fogházbüntetést szabott ki, elrendelte a pártfogó felügyeletét, és magatartási szabályként azt is előírta, hogy fejezze be a tanulmányait. Az ítélet jogerős.

Forrás: Komárom-Esztergom Megyei Rendőr-főkapitányság / Komárom-Esztergom Megyei Főügyészség

Fotó: police.hu