Megyei iskolások és óvodások kiállítása

Megyei iskolások és óvodások kiállítása

Esztergom, Hírek, Komárom-Esztergom, Nyergesújfalu, Tát Comments Off 1024

A Komárom-Esztergom Megyei Önkormányzat rajz- és fotópályázatot hirdetett óvodások és iskolások számára klímaváltozás témakörben. A beérkezett alkotásokból a 8 legaktívabb településen kiállítás nyílik (Komárom, Bakonysárkány, Nyergesújfalu, Pilismarót, Tát, Tatabánya, Bábolna, Esztergom).

Komárom és Bakonysárkány után, október 2-án, hétfőn Nyergesújfalura érkezett a tárlat-sorozat, amelyet azért hívtak életre, hogy a megyei óvodások és általános iskolások, illetve középiskolások klímaváltozással kapcsolatos rajz- és fotópályázatain született pályaműveket közszemlére bocsássa.

Az előző két helyszínhez hasonlóan Nyergesújfalu is kitűnő házigazdának bizonyult. A néhány évvel korábban uniós forrásból felújított iskolaépület aulája illusztris helyszíne volt a kiállításnak. A nagyszámú nézőközönséget Borsó Tibor, a megyei közgyűlési alelnöke köszöntötte, aki néhány kérdéssel a gyermeksereg klímaváltozással kapcsolatos ismereteit is felmérte. A rögtönzött válaszokból kitűnt, hogy a nyergesi diákok fokozott aktivitása egyáltalán nem volt véletlen: kellő felelősséggel és tudatossággal közelítenek a témához, ami a felkészítő tanárok munkáját is dicséri. Közülük is messze kiemelkedik Szample Krisztina, fiatal művésznő a Kernstok Iskola rajztanára, aki remekül fogta össze diákjait, így azok az egész megyében a legaktívabbnak bizonyultak és több különdíjat elnyert alkotással fejezték ki, hogy mit is gondolnak a klímaváltozásról. A munkából a helyi óvodák is kivették részüket, közülük is kiemelkedik a szintén különdíjat elnyerő Napsugár Óvoda.

A Komárom-Esztergom Megyei Önkormányzat tavasszal a megyei óvodások, alsó- és felső tagozatos általános iskolások részére rajzpályázati felhívásokat, míg a középiskolások számára fotópályázatot tett közzé. Az önkormányzat a 8 legaktívabb településen (Komárom, Bakonysárkány, Nyergesújfalu, Pilismarót, Tát, Tatabánya, Bábolna, Esztergom) kiállításokat is szervez a beérkezett alkotásokból és egy díszoklevél átadásával ismeri el a településeken működő óvodák és általános iskolák erőfeszítéseit. Így történt ez Nyergesújfalun is, ahol a díszoklevelet Abronits Tamás, a város alpolgármestere vette át Borsó Tibor alelnöktől.

A kiállítás-sorozat október 11-én, Pilismaróton folytatódik.

Fotó, forrás: Komárom-Esztergom Megyei Önkormányzati Hivatal

Facebook hozzászólások
(C) 2017-2020 dorogimedence.hu - Dorogi hírek

Keresés

Írja be a keresendő kifejezést

Back to Top