Kategóriák: EsztergomHírek

Kiürítési gyakorlat a Suzuki gyárban

A tűzriadó-tervben foglaltakat gyakorolták iskolások és óvodások, illetve a Magyar Suzuki Zrt. esztergomi gyára, valamint közbiztonsági referenseket készítettek fel a kirendeltségeken.

A gyakorlás célja az volt, hogy a gyermekek, a pedagógusok és az üzem dolgozói mind elsajátítsák, begyakorolják, mit kell tenniük és hogyan kell mielőbb elhagyniuk az épületet, ha tűz ütne ki, vagy egyéb veszélyhelyzet adódna az intézményben, a létesítményben. A tűzjelző hangjára a gyermekek, a pedagógusok és az üzem dolgozói is fegyelmezetten, rendezett sorokban indultak el a kijelölt gyülekezési helyre. A pilismaróti Mesevár Óvodából 54-en, a tatabányai SZC Bánki Donát-Péch Antal Szakgimnáziumból 413-an, az Óvárosi Általános Iskolából 388-an, az Eötvös József Gimnázium és Kollégiumból 667-en, a gyárból pedig 1779-en szintidőn belül hagyták el az épületet.

A közbiztonsági referensek ez évi felkészítését tartották meg az esztergomi és a tatabányai kirendeltségen. A felkészítésen a rendkívüli időjárás hatása elleni védekezés feladatait dolgozták fel, de szó esett az illetékességi területükön a közelmúltban bekövetkezett káresemény típusok kezeléséről is. Az önkormányzati feladatok is helyet kaptak, melyet a hatósági osztály munkatársai a kéménytüzek megelőzésével egészítettek ki. A képzés zárásaként rövid számonkérés következett, amelyet mindenki sikeresen teljesített.

Forrás: komarom.katasztrofavedelem.hu
Fotó: Magyar Suzuki Zrt.