Sikeres volt a Társasházak napja Esztergomban is

Sikeres volt a Társasházak napja Esztergomban is

Esztergom, Hírek Comments Off 680

Országosan csaknem ezer, többségében társasházi közös képviselő vett részt meghirdetett „Társasházak napja” című konzultációs programsorozaton, amelynek során valamennyi érdeklődő előtt nyitva álltak a katasztrófavédelmi kirendeltségek, köztük az esztergomi is.

Az eseménysorozatra érkezők közül a legtöbben a lakóépületek közlekedőinek rácsos lezárásával kapcsolatban kérdezősködtek.

Megyénkben két helyszínen, Tatabányán és Esztergomban a katasztrófavédelmi kirendeltségeken várták a társasházak közös képviselőit, illetve az érdeklődő lakókat a felmerülő kérdéseikkel. A legtöbb esetben a lakóépületek közlekedőinek rácsos lezárásáról, az ott tárolt bútorokról, kerékpárokról, motorbiciklikről, a folyosókon elhelyezhető tárgyakrol, valamint az éghető anyagok szabályos tárolásával kapcsolatban kért a lakosság tájékoztatást. A fűtési szezon közeledtével sok helyen szóba került a szén-monoxid-mérgezések megelőzése, illetve a kéményseprőipari szolgáltatás átvétele óta szerzett tapasztalat.

Az első országos konzultációs napok rendezvénysorozat célja az volt, hogy a társasházak és a lakóközösségek számára minél szélesebb körű tájékoztatást adjon a katasztrófavédelem a tűzbiztonsággal, az előfordulható veszélyekkel, a jogszabályi követelményekkel, a megelőzés lehetőségeivel és a tűz esetén tanúsítandó helyes magatartásokkal kapcsolatban. Szempont volt továbbá, hogy a biztonság növelését szolgáló információkkal, szabályokkal ne csak a hatósági eljárások során találkozzanak az érintettek, hanem már azt megelőzően, a felkészülési időszakban is. Ugyanakkor a nyílt napnak fontos célja volt az is, hogy ezek az információk minél kötetlenebb, érthetőbb formában jussnak el a lakóközösségek képviselőihez, hiszen – mint az elmúlt napokban bebizonyosodott – igyekeznek tenni a biztonságért.

Aki a rendezvénysorozatot követően is kérdezni szeretne, az megteheti ezt, hiszen tájékoztatás a normál ügyfélfogadási időben is kérhető az illetékes katasztrófavédelmi kirendeltségeken.

Komárom-Esztergom megyei katasztrófavédelmi kirendeltségeinek ügyfélfogadási rendjét itt megtekinthetik.

Forrás: komarom.katasztrofavedelem.hu

Facebook hozzászólások
(C) 2017 dorogimedence.hu - Dorogi hírek

Keresés

Írja be a keresendő kifejezést

Back to Top