Kategóriák: HírekKesztölc

Tűzoltók gyakorlatoztak a kesztölci iskolában

Szeptember 21-én, csütörtökön a kesztölci iskolában gyakorolták a kiürítést a tűzoltók. A gyakorlat célja a kiürítési idő felmérése mellett az, hogy felhívják a diákok figyelmét arra, mekkora veszélyt hordozhat magában, ha pánik tör ki és az ilyen esetben milyen magatartási szabályok betartásával kerülhető el a nagyobb baj.

Meglepetésként érte a tűzjelző hangja mind a pedagógusi kört, mind a diákokat a kesztölci Kincses József Általános Iskolában. A gyakorlatról egyedül az intézmény igazgatója tudott, így az épület kiürítése úgy zajlott, akárcsak éles helyzetben. Nagy meglepetésben volt részük a diákoknak és a pedagógusoknak egyaránt, hiszen a kiürítési gyakorlaton füstgépes imitációt is bevetettek, így a sűrű „füstben” kellett elhagyniuk az épületet. A pedagógusok láncot alkottak a diákokkal, egymás segítve a könnyebb kijutás érdekében.

A diákok kevesebb, mint kettő perc alatt elhagyták az épületet és az iskola előtti téren sorakoztak, majd a tanári kar létszám ellenőrzést tartott, mely során kiderült, hogy a 123 gyermekből öten hiányoznak. A kesztölci önkéntes tűzoltóknak a lángok továbbterjedésének megakadályozása mellett a hiányzókat is fel kellett kutatniuk. A tűzoltók átvizsgáltak minden termet, a feltételezett tüzet eloltották, a sérülteket is megtalálták és kihozták az épületből.

Forrás: komarom.katasztrofavedelem.hu
Fotó: Petró Éva tűzoltó alezredes