Véget ért a tűzgyújtási tilalom

Véget ért a tűzgyújtási tilalom

Hírek Comments Off 60

A földművelésügyi miniszter az ország területén lévő erdőkben és ligetekben, valamint a fás területek 200 méteres körzetében található ingatlanok területén azonnali hatállyal feloldotta a június 20-án elrendelt tűzgyújtási tilalmat.

A Komárom-Esztergom Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság felhívja a kirándulók, erdőjárók figyelmét, hogy az erdőben való tűzgyújtás szabályai továbbra is érvényben vannak:

  • a tűz meggyújtása előtt a tűzrakó hely környékét meg kell tisztítani a levelektől, faágaktól azért, hogy a tűz ne terjedhessen át az erdőre;
  • nem szabad felügyelet nélkül hagyni az égő tüzet, a még ki nem hűlt parazsat, hamut;
  • fel kell készülni a tűz eloltására, ha feltámadna a szél, gondoskodni kell arról, hogy készenlétben legyen a tűz oltására alkalmas anyag, eszköz (pl. víz, homok, lapát),
  • a tüzelés befejezését követően a tüzet gondosan el kell oltani, meg kell győződni arról, hogy elaludt, távozás előtt lehetőleg földet kell szórni a hamura.

Az erdőn kívüli területeken és a lakott területeken történő tűzgyújtás esetén is minden esetben fokozott figyelemmel kell eljárni, mert a tűz felügyelet nélkül könnyen továbbterjedhet és súlyos károkkal járó közvetlen tűzeset forrása lehet!

Ha mégis bekövetkezne a baj, azonnal hívják a 112-es segélyhívó számot!

Forrás: Komárom-Esztergom Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság

Facebook hozzászólások
(C) 2017 dorogimedence.hu - Dorogi hírek

Keresés

Írja be a keresendő kifejezést

Back to Top