Egy internetes csaló után nyomoztak a dorogi rendőrök

Egy internetes csaló után nyomoztak a dorogi rendőrök

Dorog, Hírek, Kék hírek Comments Off 279

A Dorogi Rendőrkapitányság csalás vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytatott büntetőeljárását H. Zoltán 21 éves székesfehérvári lakos ellen.

A rendőrkapitányságon 2017. február 8-án tett feljelentést egy helyi lakos, aki egy internetes oldalon számítógépes játékot rendelt. Annak vételárát az eladó bankszámlaszámára elutalta, azonban az árut nem kapta meg.

A nyomozás során a rendőrök megállapították, hogy az eladó 2016. december és 2017. március közötti időszakban 12 különböző felhasználónéven összesen 27 hirdetést adott fel az internetes oldalon.

A rendőrök országszerte összesen 21 sértettet azonosítottak be. A gyanúsított minden esetben olyan számítógépes játékokat hirdetett,  amelyek soha nem voltak a birtokában. A hirdetésekre jelentkező sértetteknek megadta a nevét és számlaszámát, ahova ők a termékek vételárát elutalták. H. Zoltán az átutalt összegeket a számlájáról felvette, azonban a játékokat nem küldte meg a vásárlók részére.

A gyanúsítottat a dorogi rendőrök 2017. szeptember 4-én üzletszerűen elkövetett csalás vétség elkövetése miatt kihallgatták.

A nyomozók az ügyben folytatott eljárást a napokban befejezték és a keletkezett iratanyagot vádemelési javaslattal az illetékes ügyészségnek megküldték.

Forrás: police.hu

Facebook hozzászólások
(C) 2017 dorogimedence.hu - Dorogi hírek

Keresés

Írja be a keresendő kifejezést

Back to Top