Kategóriák: EsztergomHírek

Védelmi gyakorlatot tartottak a Suzukiban

Komplex belső védelmi terv gyakorlatot tartottak augusztus 14-én, hétfőn Esztergomban, a Magyar Suzuki Zrt. szerelő üzemi tartályparkjában.

A gyakorlaton a létesítmény érintett munkatársai mellett, a nyergesújfalui, az esztergomi és a bajnai hivatásos tűzoltók, valamint a megyei katasztrófavédelmi mobil labor vett részt.

A feltételezés szerint üzemanyag átfejtése közben a tartányos gépjármű lefejtő csöve megsérült, melynek következtében mintegy két köbméternyi benzin a kármentővel ellátott területre folyt.

A kárfelszámolásban érintett üzem dolgozói a létesítmény belső védelmi tervében meghatározott feladatsor alapján, az operatív törzs irányítása mellett azonnal megkezdték a beavatkozást, melyhez a tűzoltók is csatlakoztak, akik sugárvédelem mellett habsugarakat szerelve habtakarót képeztek az üzemanyagtócsán, megakadályozva ezzel a robbanásveszélyes helyzet kialakulását. A veszélyes hulladéknak minősülő kármentesítő anyagot további kezelésre szerződött vállalkozó szállította el a területről.

A részletes értékelést követően Kocsány Zita tű. alezredes, megyei iparbiztonsági főfelügyelő a gyakorlatot megfeleltre értékelte.

Forrás: komarom.katasztrofavedelem.hu
Fotó: Esztergom KvK