Idén is keresik Esztergom Ételét

Idén is keresik Esztergom Ételét

Esztergom, Hírek Comments Off 660

Idén már hatodik alkalommal hirdetik meg az Ízek-Korok-Hangulatok Kulturális és Gasztronómiai Fesztivál keretében zajló főzőversenyt Esztergomban.

A rendezvényen keresik Esztergom Ételét is, ami egy főzőverseny keretében kerül kiválasztásra. A kulináris megmérettetés célja, hogy a versenyzők a tájjellegű étel hiányában, magyar alapanyagokból megfőzzék Esztergom Ételét. Nevezni szeptember 1-ig lehet.

A szervezők eltökélt célja, hogy minden évben megtalálják azt az egy ételt, amely nemcsak gasztronómiailag emelkedik ki a mezőnyből, de valamilyen módon, akár elnevezésében, akár ízében kapcsolódik a városhoz. Az elmúlt évek során olyan fogások kápráztatták már el a zsűrit, mint a Fiatal bárány combja Mátyás király ajánlásával vagy a Várvédő vitéz szüze reszkess török körettel. Tavaly a Szarvasérme őszi finomságokkal elnevezésű étel remekelt.

A legjobbak idén se maradnak jutalom nélkül, a verseny fődíjaként ugyanis százezer forint üti a csapat markát, emellett ételük felkerül a legjobb esztergomi éttermek étlapjára, és meglepetés ajándékokkal is készülnek a szervezők.

Ezek megszerzéséhez viszont az kell, hogy lenyűgözzék a fesztivál sztárséfjét, Buday Pétert és a zsűri valamennyi tagját.
Az Esztergom Étele főzőverseny nem csupán egy gasztronómiai Ki mit tud?, hiszen teljes ízében esztergomi és egy kiváló szombati program családoknak, baráti társaságoknak.

A versenyre bárki jelentkezhet, aki elmúlt 14 éves és visszaküldi megfelelően kitöltve a jelentkezési lapot elektronikus vagy postai úton, szeptember 1. éjfélig.

Nevezési cím:
E-mail cím: esztergometele@gmail.com
Postacím: 2500 Esztergom, Árok utca 3.
A verseny helye: Esztergom – Erzsébet park
A verseny ideje: 2017. szeptember 9. 15:00

A főzőversennyel kapcsolatos további információk a fesztivál honlapján és közösségi oldalán találhatók:
web: www.izekkorokhangulatok.hu
facebook: https://www.facebook.com/izekkorok/?fref=ts

Facebook esemény>>

Facebook hozzászólások
(C) 2017-2020 dorogimedence.hu - Dorogi hírek

Keresés

Írja be a keresendő kifejezést

Back to Top