Zsembery kiállítás nyílt a Duna Múzeumban

Zsembery kiállítás nyílt a Duna Múzeumban

Dorog, Esztergom, Hírek Comments Off 1113

Augusztus 4-én, pénteken az esztergomi Duna Múzeum Európai Közép Galériájában nyílt meg dr. Zsembery Dezső műgyűjtő gazdag fotógyűjteményét bemutató kiállítás – értesült az információról a dorog.hu

A nagy műgonddal kiválogatott fekete-fehér fotókból álló kiállításon esztergomi, dorogi és nyergesújfalui kötődésű művészek alkotásait láthatta a szépszámú közönség. A tárlat megnyitóját Kovács Lajos művészeti író tartotta volna, de betegsége miatt gondolatait lánya, Kovács Klára tolmácsolta. Beszédében kiemelte, az ide látogatók magukkal vihetik – immár sokadszor – ennek a műgyűjteménynek és tudatos gazdájának, dr. Zsembery Dezsőnek a jó hírét. Egy régió kultúrájának nagykövete, Dorog Város Díszpolgára, dr. Zsembery Dezső, aki sok ember elismerését élvezheti.

Lőrinczné Csizmadia Katalin fuvolaművész és Partos Dorka muzsikája tette még meghittebbé a hőség ellenére is a megnyitót.

Beszédes Sándor, Martsa Alajos, Kovács Melinda és a még számos kiváló művész fotóit bemutató kiállítást kedd kivételével minden nap 9-17 óra között tekinthetik meg az érdeklődők a Duna Múzeumban.

Fotó, forrás: dorog.hu

Facebook hozzászólások
(C) 2017-2020 dorogimedence.hu - Dorogi hírek

Keresés

Írja be a keresendő kifejezést

Back to Top