Völner: 26 milliárd forint áll rendelkezésre megyénk fejlesztésére

Völner: 26 milliárd forint áll rendelkezésre megyénk fejlesztésére

Hírek, Komárom-Esztergom Comments Off 41

Huszonhat milliárd forint áll rendelkezésre Komárom-Esztergom megyei fejlesztésekre a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program pályázatain keresztül – mondta Völner Pál megyei fejlesztési biztos, Esztergom térségének fideszes országgyűlési képviselője az M1 aktuális csatorna keddi műsorában.

A képviselő – aki az Igazságügyi Minisztérium parlamenti államtitkára is – elmondta: ebből az összegből több mint 16 milliárd forintot már oda tudtak ítélni a pályázó önkormányzatoknak.

Most már a legkisebb önkormányzatok is indulhatnak a pályázatokon, ráadásul maguk a települések állíthatták össze, milyen pályázatokra van igényük – emelte ki. Így írtak ki a program keretében közintézmények – védőnői szolgálatok, orvosi rendelők, iskolák, polgármesteri hivatalok – felújítására, energetikai fejlesztésére, vagy éppen piac kialakítására szóló pályázatot.

Az látszik, hogy sikerül egyenletesen elosztanunk a forrásokat, ugyanis egy lakosra több mint százezer forint jut, a kisebb települések is sikerrel indulhatnak a pályázatokon – hangsúlyozta.

A további fejlesztési irányokra említette példaként a politikus a bajnai Sándor-Metternich kastély másfél milliárd forintos belső felújítását, iparterületi fejlesztéseket, valamint természetvédelmi és turisztikai attrakciók létrehozását.

Forrás: MTI
Fotó: Völner Pál Facebook oldala

Facebook hozzászólások
(C) 2017 dorogimedence.hu - Dorogi hírek

Keresés

Írja be a keresendő kifejezést

Back to Top