Harminc kilóméteren pusztított a tűz megyénkben

Harminc kilóméteren pusztított a tűz megyénkben

Hírek, Komárom-Esztergom Comments Off 245

Feltehetőleg egy mozdony kipufogójából kijutó forró, olajos gáz lobbantotta lángra a Komárom-Kisbér vasútvonal mentén 30 km-es szakaszon, 9 helyszínen a növényzetet. 17 tűtoltóautó indult segíteni megyénkből az esethez.

Negyvennél több tűzoltó oltotta a tüzet vasárnap a Komárom és Kisbér közötti vasútvonal mellett, ahol harminc kilométer hosszúságban, kilenc helyszínen kapott lángra a sínek melletti növényzet – közölte a Komárom-Esztergom megyei katasztrófavédelem helyettes szóvivője vasárnap az MTI-vel.

Káli Sándor tájékoztatása szerint 17 tűzoltóautó legénysége dolgozik a lángok megfékezésén vízzel, háti fecsendővel és kéziszerszámokkal. A tűz eddig jelentős anyagi kárt nem okozott, nem terjedt át a közelben található akácerdőre.

A helyettes szóvivő hozzátette, a vonalon korábban egy dízelmozdony vontatta tehervonat haladt, feltehetőleg a mozdony kipufogójából kijutó forró, olajos gázok lobbantották lángra a száraz növényeket.

A Mávinform tájékoztatása szerint az oltás ideje alatt Komárom és Kisbér állomás között ideiglenesen lezárták a vágányt, a Komárom-Székesfehérvár vonalon vonatpótló autóbusz szállította az utasokat.

Egyébként pénteken Dobogókőn is volt egy tűzeset, ott egy építés alatt álló kétszintes családi ház második szintje és tetőtere gyulladt ki a Napsugár utcában. A szentendrei hivatásos és a pomázi önkormányzati tűzoltók három vízsugárral eloltották a lángokat.

Forrás: MTI, katasztrofavedelem.hu
Fotó: bumm.sk

Facebook hozzászólások
(C) 2017 dorogimedence.hu - Dorogi hírek

Keresés

Írja be a keresendő kifejezést

Back to Top