Térségünkben forgatott az M4

Térségünkben forgatott az M4

Dorog, Hírek, Kesztölc, Piliscsév Comments Off 1848

A Kerékpártúrák című műsor a PilisBike bővítéséről és a levendulaszörpről is készített riportot. A műsor a Dorogi TDM vendégeként járt Kesztölcön, Piliscséven és Dorogon – számol be az eseményről Nyírő András a kesztolc.hu oldalon.

Rövid időn belül másodszor forgatott az állami televízió térségünkben, az M4 Sportcsatorna Kerékpártúrák című életmódmagazinjának stábja járt most itt. A rögzített műsor augusztusban kerül képernyőre.

A tévések vendéglátója a Dorog és Térsége TDM volt. A turisztikai szervezet vezetője, Szekér Zoltán kalauzolta végig Kolozsi Kilián riportert és stábját a környékünk aktív sport helyszínein. Először Piliscséven a Prosper Lovasklubban forgattak. Simon Petra, a TDM munkatársa Bűvöst, a kedves szelíd lovat készítette elő a forgatásra.

Szotyori Nagy Kristóf, a lovasklub tulajdonosa, a Magyar Lovasszövetség alelnöke elmondta, hogy elsősorban versenyekre készítik fel a lovakat, de a szép természeti környezetben lévő lovasfarmon gyerekek és felnőttek is megismerkedhetnek a lovaglás szépségeivel.

A forgatás következő helyszíne Klastrompuszta volt. Itt Mészáros Péterrel, a Pilisi Parkedő ZRT kommunikácós munakatársával beszélgettek a PilisBike bővítéséről. Mészáros Péter elmondta, hogy megállapodtak a kesztölci önkormányzattal az úthálózat bővítéséről, és az ősszel hivatalosan is bekapcsolják a nagy pilisi kerékpáros úthálózatba a Piliscsaba-Pilisszántó-Kesztölc-Piliscsév útvonalat. Ennek az útvonalnak a központja Kesztölcön, az Erika Kávézónál lesz.

A riporter és vendéglátója ezután a Nyírő András pincéjében kóstolta meg a jéghideg gyümölcsös-levendulás koktélt. A levendulatermesztés rejtelmei mellett arról is beszéltek, hogy a kesztölci gazdák szívesen látják a turistákat, a Kesztölci Borklub minden évben pogácsával és fröccsel kínálja a Kinizsi 100 teljesítménytúra gyaloglóit.

Dorogon a riporterek megnézték az NB 2-es Dorog FC edzését. Mayer László, a Dorog FC elnöke a száz éves csapat múltjáról és ambíciózus terveiről beszélt. Az interjú végén Kolozsi Kilián és Szekér Zoltán megcsillantotta focista tudását, beálltak passzolgatni a dorogi focistákkal.

A túra utolsó állomásán a Palatinus-tónál búvárkodott Kolozsi Kilián. Rajky Attila búvároktató elmondta, hogy a Palatinus-tó az ország egyik legtisztább vizű tava. Kezdők is kipróbálhatják a búvárkodást. Izgalmas tanpályájukon a tóba süllyedt repülőgépet és egy telefonfülkét is megnézhetnek a merülők, sőt, egy hatalmas, békés harcsa élőhelyét is meglátogathatják.

Fotók, forrás: kesztolc.hu

Facebook hozzászólások
(C) 2017-2020 dorogimedence.hu - Dorogi hírek

Keresés

Írja be a keresendő kifejezést

Back to Top