Hamis házassági ígérettel csapták be

Hamis házassági ígérettel csapták be

Esztergom, Hírek Comments Off 102

Az Esztergomi Járási Ügyészség csalás bűntette miatt emelt vádat két nővel szemben, akik egy 60 éves egyedülálló férfitól – érzelmeit kihasználva – kicsalták vagyonát.

Az elkövetők egyike, egy 24 éves nő valós szándék nélkül házassági ajánlatot tett a sértettnek, akinek azt is megígérte, hogy gyereket szül neki. Továbbá megmutatott a férfinak egy esztergomi ingatlant is, amiben együtt fognak élni, az ingatlan azonban nem volt sem a tulajdonában, sem a birtokában. A sértett bizalmába férkőzött elkövetők többször mentek vásárolni a férfival, ilyenkor a házassági ígéretben bízó sértettel fizettettek.

Az elkövetők lakodalmat is rendeztek a sértettnek, amelyre italokat, élelmiszereket, ruhákat vásároltattak vele.  A 43 éves elkövető pedig anélkül, hogy szándékában állt volna a visszafizetés, nagy összegű kölcsönt kért és kapott a sértettől. A férfi a kazincbarcikai otthonából ingóságait Esztergomba szállította, majd gépjárműveit értékesítette, és azok ellenértékét átadta a 24 éves nőnek. Az elkövetők rávették a sértettet arra is, hogy a kazincbarcikai házát adja el, erre azonban már nem került sor.

A két nő a csalással közel két és fél millió kárt okozott a férfinak.

Az ügyészség a vádiratban börtönben végrehajtandó szabadságvesztést indítványozott az elkövetőkkel szemben.

Forrás: ugyeszseg.hu

Facebook hozzászólások
(C) 2017 dorogimedence.hu - Dorogi hírek

Keresés

Írja be a keresendő kifejezést

Back to Top