Átadták a Megye Gazdaságáért Díjakat

Átadták a Megye Gazdaságáért Díjakat

Esztergom, Hírek, Kesztölc, Komárom-Esztergom Comments Off 1055

A Megye Gazdaságáért Díjkiosztón elismerték a kesztölci Szivek Pincét, az Esztergomi Rögbi Kft-t, valamint Dobosi Tivadar mérnököt.

A megyei közgyűlés 2004-ben, 4 kategóriában alapította meg a megye gazdaságáért kitüntető címet, a kategóriák sora az együttműködő gazdasági érdekképviselet javaslatára 2016-ban tovább bővült. Az odaítélésben ezúttal is az együttműködő szervezetek egy-egy képviselőjéből álló szakmai zsűri javaslatai segítették a megyei önkormányzat döntését. A nyertesek a korábbi évekhez hasonlóan dr. Szunyogh László szobrászművész által készített bronz emlékplakettel és oklevéllel lettek gazdagabbak.

A rangos eseményt Popovics György, a megyei közgyűlés elnöke nyitotta meg, aki ünnepi beszédében kiemelte a megye múltbeli jelentőségét és ránk hagyott örökségeit, a jelenkor érdemeit és az önkormányzati hivatal munkájának eredményeit. „Minden sikert a legkiválóbbak teljesítménye alapoz meg. A most kitüntettek életük értelmét, célját a munkájukban találták meg. Abban, hogy gazdaságilag hasznos, elismerésre méltó értéket hozzanak létre. Legyenek példák arra, hogy a magasra tett mérce, a kitartó munka meghozza a kívánt eredményt” – fordult a díjazottak felé.

Dr. Völner Pál államtitkár köszöntőjében hangsúlyozta, a megye fejlődése töretlen. „Azoknak az embereknek a munkája, akik sokat tettek a fejlődésért, nem marad figyelmen kívül. A vállalkozások nélkül ma nem itt tartanánk. Ők mindig tudtak víziót is adni nekünk ahhoz, hogyan fog kinézni a megye a jövőben, hogyan tudjunk élni azokkal a lehetőségekkel, amelyek most például a TOP program teremtett meg számunkra” – mondta.

„Nem tűzhetünk kisebb célt és kisebb lépéseket magunk számára, minthogy amiben lehet és érdemes, abban ne csupán jók, hanem a legjobbak legyünk. Gratulálok most a legjobbak közt a jóknak, a kiválók közt a legkiválóbbaknak, Önöknek, hogy minden esztendőben hozzáadott értékként és célként a megye erősödését szolgálják ” – fejtette ki ünnepi gondolatait Czunyiné Dr. Bertalan Judit kormánybiztos.

Bencsik János országgyűlési képviselő köszöntőjében kiemelte, a megyebeli kis- és középvállalkozások kevésbé reprezentálják magukat a globális gazdaságban, de ha nem lennének, nem csak szegényebbek lennénk, hanem színtelenebb is lenne az életünk. „Gratulálok a megye elnökének és a munkatársainak, hogy a díjjal erre hívják fel mindannyiunk figyelmét” – tette hozzá.

A köszöntők után Dr. Vitályos Eszter, a Miniszterelnökség európai uniós fejlesztésekért felelős államtitkára a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program által nyújtott megyei lehetőségekről tartott előadást. Kiemelte, Komárom- Esztergom megye a TOP forrásaiból mintegy 26 milliárd forintos támogatást használhat fel – a program keretében a települések tudták megmondani, mire van szükségük. „A lehetőségek adottak ahhoz, hogy fejlődjenek városaink és falvaink, Önökre és ránk van bízva, hogyan tudunk élni velük” – hangsúlyozta.

A megye gazdaságáért életműdíjat a zsűri javaslata és a megyei közgyűlés döntése alapján az esztergomi Dobosi Tivadar, mérnök kapta. A megye agrárvállalkozása címet a kesztölci Szivek Pince vehette át. A megye kisvállalkozása címet ezúttal az Esztergomi Rögbi Kft. kapta, a megye kézművese díjat pedig a tatabányai Dall’ Asta Arnold műkőkészítő és kőfaragó kisiparos érdemelte ki. A megye egyéni vállalkozója címet a tatai Izsáki András kőműves vehette át. A megye középvállalkozása a tatabányai Motor Classic Bt. lett, a megye szakképzője kitüntető címet pedig a szintén tatabányai ASG Gépgyártó Kft. nyerte el. A szakmai zsűri döntése alapján a megye nagyvállalkozása ezúttal a Kisbér Bádog-Center Kft. lett, ezen kívül különdíjban részesült a kisbéri székhelyű Adrilux Hungary Világítástechnikai Kft.

Az ünnepség dr. Szerencsés László, a Komárom-Esztergom Megyei Kereskedelmi és Iparkamara elnökének zárszavával ért véget.

Fotó, forrás: Komárom-Esztergom Megyei Önkormányzati Hivatal (kemoh.hu)

Facebook hozzászólások
(C) 2017-2020 dorogimedence.hu - Dorogi hírek

Keresés

Írja be a keresendő kifejezést

Back to Top