Nemzetközi Jóga Nap & Gangesz-Duna

Nemzetközi Jóga Nap & Gangesz-Duna

Esztergom, Hírek Comments Off 1014

Az Indiai Nagykövetség és az Amrita Sher-Gil Kulturális Központ 2017. június 24-25. között nagyszabású fesztivált szervez 14 magyarországi városban, köztük Esztergomban is.

A tavalyi nagysikerű rendezvényt követően az Indiai Nagykövetség, a Gangesz-Duna Fesztivállal idén másodszor egybekötve ünnepli meg a Nemzetközi Jóganapot június 24-25 között 14 magyaroszági városban. A polgármesteri hivatalokkal együttműködve idén is ingyenesen látogatható programokkal, táncbemutatókkal, zenei koncertekkel, jógabemutatóval és –órával, filmvetítésekkel és egyéb foglalkozásokkal készülünk a nagyközönség részére.

A 3. Nemzetközi Jóga Nap & 2. Gangesz-Duna: Indiai Kulturális Fesztivál célja, hogy tovább erősítse és gazdagítsa a Magyarország és India közötti kulturális kapcsolatokat. A Nemzetközi Jóga Nap célja, hogy felhívja az emberek figyelmét a tudatosan egészséges életmódra és az egészségre való odafigyelésre.

A fesztivál szimbóluma idén is India és Magyarország két legfontosabb folyója: a szent Gangesz és a történelmi jelentőségű Duna, melyek a kulturális sokszínűséget, hagyományos értékeket képviselik. A fesztivál az indiai kultúra egy-egy szeletét mutatja be sok-sok tánccal, zenével, jógaprogramokkal, filmvetítéssel, de jönnek indiai bábosok és hennaművészek is. Az indiai művészeti ágak magyar képviselői is részt vesznek a programban.

Az esztergomi helyszínen, a Széchenyi téren június 24-én kerül sor a rendezvényre.

Fotó, forrás: Indiai Nagykövetség

Facebook hozzászólások
(C) 2017-2020 dorogimedence.hu - Dorogi hírek

Keresés

Írja be a keresendő kifejezést

Back to Top