Elítélték a balesetet okozó hajóskapitányt

Elítélték a balesetet okozó hajóskapitányt

Esztergom, Hírek, Tát Comments Off 710

Május 5-én, Tát és Nyergesújfalu között egy teherhajó és egy személyszállító hajó ütközött össze. Egy év hat hónap felfüggesztett börtönbüntetésre ítélte az Esztergomi Járásbíróság az ukrán teherhajó kapitányát, aki ittasan okozta a balesetet – írja az MTI.

Reszl Ildikó főügyész tájékoztatása szerint a személyszállító hajó fedélzetén az ütközés idején 161 utas és 69 fős személyzet tartózkodott. A hajó kapitánya rádión nem tudta elérni a vele szemben haladó teherszállítót.

A tolóhajó kapitánya a kitérésére vonatkozó előírásokat ittassága miatt megszegte, a teherhajót balra kormányozta és azzal nekiütközött a személyszállító hajónak Esztergomnál. Az ütközés következtében a személyszállító járófelülete 20 méter hosszúságban megsemmisült, több kabin ablaka betört, berendezésük összetört.

A vétlen hajó egyik utasa nyolc napon túl, egy másik utasa nyolc napon belül gyógyuló sérüléseket szenvedett.

A Tatabányai Járási és Nyomozó Ügyészség az elkövetéstől számított egy hónapon belül bíróság elé állította a hajóskapitányt. Az Esztergomi Járásbíróság egy év hat hónap felfüggesztett börtönbüntetésre ítélte a férfit, valamint eltiltotta a vízi járművek vezetésétől. Az ítélet jogerős.

Fotó: police.hu
Forrás: MTI

Facebook hozzászólások
(C) 2017-2020 dorogimedence.hu - Dorogi hírek

Keresés

Írja be a keresendő kifejezést

Back to Top