A dorogi és leányvári könyvimádó gyermekek versenyeztek

A dorogi és leányvári könyvimádó gyermekek versenyeztek

Dorog, Hírek, Leányvár Comments Off 1259

Eredményesen zárult az Olvassunk együtt! olvasópályázat, amelyet a Gáthy Zoltán Városi Könyvtár gyermekkönyvtára szervezett a 2016/17-es tanévben.

Immár hagyomány, hogy a könyvtár válogatást nyújt az általános iskolák 3-4. osztályosai számára a kortárs magyar gyermekirodalom frissen megjelenő könyveiből. Felhívásukra a helyi általános iskolák tanulói közül 6 csapat, valamint Leányvárról 2 csapat jelentkezett.

A játék menete során a 3 fős csapatok havonta dolgoztak fel egy-egy művet a hozzátartozó feladatlap segítségével. Ebben a tanévben Gévai Csilla, Berg Judit, Csukás István, Marék Veronika, Finy Petra és Mészöly Ágnes könyvei közül válogattak.

A versenyben a következő helyezések születtek:
I. Olvasóhernyók /Leányvár/ 247 pont
II. Atomászok /Leányvár/ 244 pont
III. Gézengúzok /Zrínyi/ 236,5 pont
IV. A Négymanó /Petőfi/ 231 pont
IV. Olvasó Bolondok /Petőfi/ 231 pont
V. Könyvmolyok /Eötvös/ 206 pont
VI. Négyszögletű Kerekerdő Team /Leányvár/ 203 pont
VII. Tündérboszorkák /Zrínyi/ 202,5 pont

Az eredményhirdetés napjára közönségtalálkozót szerveztem Finy Petra költő, írónővel. Az írónő neve nem ismeretlen a gyerekolvasók előtt, hiszen nagyon sok kötete található a könyvtár polcain.

Számos kiadónál jelentek meg gyerekverses kötetei és meséskönyvei, valamint ifjúsági regénye. Petra pályája 2006-ban indult, s mint maga is gyakorló anyuka gyerekkönyveiben a kényes témákat helyezi középpontba, mint például A tesó-ügy, az Ovi-ügy és A doki-ügy. A Rufusz Rafael-sorozat kötetei pedig humoros és gyógyító mesék rossz evőknek és rossz alvóknak. Sajátos, jelzőkben és költői képekben gazdag prózanyelve, és apróságokat, nyelvbotlásokat beemelő versnyelve van.

A találkozón felolvasta friss verseit, bemutatta legújabb meseregényét, kedvet csinálva, hogy minél többen kölcsönözzék köteteit!

Gurinné Pintér Gabriella
gyermekkönyvtáros

További fotók>>

Fotó, forrás: Gáthy Zoltán Városi Könyvtár Facebook oldala

Facebook hozzászólások
(C) 2017-2020 dorogimedence.hu - Dorogi hírek

Keresés

Írja be a keresendő kifejezést

Back to Top